Fysik

hvor længe kan motoren køre ved fuld ydelse på en liter benzin?

15. april kl. 13:33 af AndersCA - Niveau: Universitet/Videregående

givet værdier:
3 HK
omdrejningshastighed 180 RPM
virkningsgrad på 15%
Benzins brændværdi 42,7 MJ/kg
benzins massefylde 0,8kg/liter.
Jeg ved svaret er 38,7 minutter, men jeg kan ikke lave mellemregningerne. Håber der er en venlig sjæl


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april kl. 14:24 af M2023

#0. Hvad er massen af benzin?


Svar #2
15. april kl. 14:28 af AndersCA

altså når man kigger på en opslagsliste ligger den på 0,71-0,77, men jeg har fået den opgivet til 0,8 i denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april kl. 14:32 af M2023

#2. Undskyld, jeg glemte, at det står i overskriften!


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april kl. 15:06 af Martin2Holte

Energiindholdet i 1 liter benzin = brændværdi × massefylde

Energi i 1 liter=42,7MJ/kg×0,8kg/liter=34,16MJ

Effektiv energi fra 1 liter benzin = samlet energi × virkningsgrad 15%
Effektiv energi=5,124 MJ

Effekt i watt = 3 HK × 746 watt/HK = 2238 watt

Varighed= effektiv energi / effekt
=2289sekunder

1 minut= 60 sekunder



Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april kl. 15:12 af M2023

#0. Du skal ikke bruge omdrejningshastigheden til noget i dette spørgsmål.

Svar: Energien, der kan udnyttes, i en liter benzin er: (42,7 MJ/kg)·(0,8 kg/liter)·(1 liter)·0,15 = 5,124·106 J.

1 HK = 745,7 watt. 3HK = 2,237·103 J/s.

Motoren kan køre i:

(5,124·106 J)/(2,237·103 J/s) = (5,124·103)/(2,237) s = 2,291 s = 2,291/60 min. = 38,2 min


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj kl. 15:04 af M2023

#5. Rettelse:...

Motoren kan køre i:

(5,124·106 J)/(2,237·103 J/s) = (5,124·103)/(2,237) s = 2291 s = 2291/60 min. = 38,2 min


Skriv et svar til: hvor længe kan motoren køre ved fuld ydelse på en liter benzin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.