Matematik

Finde punktet mellem vinge A og B på 2 vindmøller

09. maj 2011 af Soelberg1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Jeg har et problem med en matematik aflevering vi har for til i morgen. har siddet i en time og svedt over den her uden at vide hvad jeg skal gøre. opgaven lyder:

To vindmøller er placeret som vist på billedet. Målene fremgår af figuren og hver møllevinge er 4 m lang.
Hvor langt er der mellem spidserne A og B, når møllevingen ved C er vandret?
 

vindmøllerne er 11 meter høje og står 10 meter fra hinanden. vinge C på den højre vindmølle ligger vandret i luften (peger mod højre) og vingen med spidsen A på den venstre mølle har en vinkel på 20 grader fra vandret position.

Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig... Det her er ved at drive mig til vanvid

PS: opgaven skal afleveres i morgen

Vedhæftet fil: daw.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc eller .pdf format, er der flere, der har mulighed for at hjælpe.
 


Svar #2
09. maj 2011 af Soelberg1 (Slettet)

 ok her er den som pdf

Vedhæftet fil:daw.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at begge møllernes centre er placeret i samme højde over den vandrette overflade. Indfør et koordinatsystem med begyndelsespunkt i det venstre møllehjuls centrum, og med x-aksen parallel med vandret. Koordinaterne for punktet A er da

A: 4m·(cos(20º) , sin(20º)) .

Punktet B har retningsvinklen 120º i forhold til det højre møllehjuls centrum, så punktet B har koordinaterne

B: (10m , 0m) + 4m·(cos(120º) , sin(120º))

Benyt nu punkt-afstandsformlen til at beregne afstanden |AB| .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

Jeg fortsætter hvor #3 slap.

afstandsformlen mellem 2 punkter kan du finde her: http://da.wikipedia.org/wiki/Afstandsformlen

Kan også skrive den: |AB|= √(?(x?_2-x_1 )^2+(y_2-y_1 )^2 ), men det ser forvirrende ud:P Så derfor har jeg linket den.


Svar #5
09. maj 2011 af Soelberg1 (Slettet)

 Mange tak begge to :) tror jeg vil kunne lave det nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2016 af cdfra (Slettet)

Ved indlægget er gammelt, men håber at kunne få et svar alligevel. 

#3 hvor kommer de 10m og 0m fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2016 af cdfra (Slettet)

Ahh.. Tak... Gik ud fra at det var den samme opgave, som jeg selv sad med. Der er tallene lidt anderledes, så jeg kan ikke helt bruge tråden alligevel...

Men tak for det hurtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2016 af Soeffi

|BA| = \sqrt{|BP|^2 + |AP|^2}

|BP| = 10m-4m\cdot cos(20^o)-4m\cdot cos(60^o)

|AP| = 4m\cdot sin(60^o)-4m\cdot sin(20^o)

Vedhæftet fil:2.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2016 af cdfra (Slettet)

TUSINDE TAK!

Det hjalp rigtig meget.


Skriv et svar til: Finde punktet mellem vinge A og B på 2 vindmøller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.