Matematik

Integration

29. september 2007 af Montavr (Slettet)
Hvad er stamfunktionen til f(x) = e^(6-x)

I må meget gerne skrive den formel i bruger, og lidt forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Integration ved substition, hvor t = 6-x.
Prøv selv...

Svar #2
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

ehmm okay.. jamen så prøver jeg lige. Det er fordi jeg tænkte på hvorfor man ikke kunne bruge stamfunktionen til e^(kx).. men det jo fordi vi ikke har 6*x men 6-x..

men tak.. ska lige prøve og se om jeg kan komme frem til noget

Svar #3
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

hvordan integrer man 1/kvadratrodx

Svar #4
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med at integrere f(x) = x+4/kvadratrodx

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#3 Det er måske lettest at se ved at se på den afledede til sqrt(x) = x^(1/2).

(sqrt(x))´ = 1/(2·sqrt(x))

Men du kan også integrere mere direkte. Idet kvadratroden af x er det samme som x^(1/2), kan du lave denne omskrivning og bruge potensregneregler. Så bliver det lidt lettere.


(sqrt står for square root, altså kvadratrod)

Svar #6
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

ehmm og hvordan går jeg videre fra 1/x^0.5?.. hvordan finder jeg så stamfunktionen

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#6 Som sagt: potensregneregler. Det kan være det er en god idé at læse op på dem? De er meget gode at kunne udenad!

Svar #8
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

Okay.. hehe tak for hjælpen prøver lige igen så..

Svar #9
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

Jeg har lige prøvet. Men se lige her hvordan jeg gør.
f(x)= x+4 / kvad.x t = kvad.x t'= 1/(2*kvad.x)

dt/dx = 1/(2*kvad.x) <=> dx = 2*kvad.x dt = dx

integralet til 4+x / t * 2kvad.x dt =>
integralet til 3+8*kvad.x / t
også ved jeg ikk hvordan jeg kan komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#9 Hvis du har f(x) = (x+4)/sqrt(x) og skal finde integralet af denne, er det vist lettest at lave omskrivningen af kvadratroden igen:
f(x) = (x+4)/sqrt(x) = x/sqrt(x) + 4/sqrt(x) = x^1/x^(1/2) + 4/x^(1/2) = x^(1-1/2) + 4·1/x^(1/2) = x^(1/2) + 4·x^(-1/2)

Prøv nu at integrere funktionen (substitution er ikke nødvendigt).

Svar #11
29. september 2007 af Montavr (Slettet)

Mange mange mange tak for hjælpen. Det har hjulpet en del. Kan godt se logikken i det du gør der, men det fordi jeg aldrig kan komme i tanke om at gøre sådan noget.

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.