Almen studieforberedelse (AT)

AT-Integration. Forslag?

13. maj 2009 af Cumano (Slettet)

Hej, jeg skal op i morgen AT. Men har lidt problemer med at få det til at hænge sammen, jeg har valgt at sætte mine problemstillinger og delkonklusioner ind på STP så I kunne se hvordan jeg sådan delvist har svaret, men jeg har også læst en masse ved siden af, artikler, undersøgelse, og en masse om den kvantative og kvalitative metode. Mit problem ligger så i, at jeg simpelthen ikke kan få det til at hænge sammen! Håber nogen har nogle gode forslag :D

Problemstillinger.

1.Kan fremmede fra vidt forskellige kulturer, integrere sig i et dansk samfund?
2.Har danskere med anden etnisk baggrund end dansk splittede identiteter, og hvilke af disse
’identiteter’ tager de udgangspunkt i?
3. Har den negative sociale arv nogen form for indflydelse på den minoritet der skal videre i samfundet, og hvad siger undersøgelserne?
4.Hvad gør vi hvis disse minoriteter ikke går systemets rette gang, og kan dette have indflydelse på vores samfund?
5.Hvordan kan man, ved at læse novellerne påpege, at det indvandrere? – og kan man ud fra den viden vi har, belyse om de føler sig accepteret/uaccepteret i det danske samfund?
 

Delkonkunklusioner

1.Når folk stammer fra et samfund der enten er krigshærget eller i nød, kan det være svært at forholde sig til et samfund så frit som vi netop har her i Danmark. Kulturerne er vidt forskellige, og dermed og så menneskerne. Derfor vil indvandre med højst sandsynlighed søge ud til de dem med samme ’identitet’ og kultur som dem selv. Det resulterer i at vi overhovedet ingen integration får, da ”de” ikke lære om vort system og vores værdier. Men det vil jeg komme nærmere ind på i min mundtlige eksamen.
2.I og med børnene med anden etnisk baggrund end dansk kommer ud i samfundet, og må forholde sig til de mange modsætninger rent kulturelt og personligt, vil der helt pr. automatik opstå en såkaldt splittet identitet. Hvilken af disse identiteter individet vælger, afhænger helt af dets omgivelser. Det vil jeg komme nærmere ind på i min mundtlige eksamen.
3.Presset fra de etniske forældre er enormt på børnene. Uddannelse er en vigtig faktor, og dette prioteres højst da man ser dette som en direkte gave fra samfundet. Høj uddannelse er også = høj status kulturmæssigt, og dette kan også styrke familiens ære. Men da forældrene sjældent selv er højt uddannet, kan det være svært at være målrettet da man ingen hjælp til lektier mm. Kan få derhjemme. Hvad undersøgelserne påpeger, vil jeg komme nærmere ind på i min mundtlige eksamen.
4.Hvis den sociale arv påvirker arvefølgen så meget, at efterkommeren(e) står uden uddannelse eller manglende indsigt i samfundet, må man for at ”overleve” påtage sig alle de gerninger alle vi andre ikke ”gider” at gøre. I andre tilfælde vender man hjem til fædrelandet, da den vestlige kultur ikke stemmer overnes med ens identitet. Det vil jeg uddybe nærmere i min mundtlige eksamen.
5.Man kan forholdsvis ikke med sikkerhed sige at det er netop indvandrere fortællingerne går på, udover dem hvor det står, sort på hvidt. Ud fra novellerne, er det tydeligt at se, at indvandrerne ikke føler sig accepteret af samfundet. Dette vil jeg komme nærmere ind på i min mundtlige eksamen – ved brug af de udvalgte noveller samt interviews jeg har udvalgt.
 

NOGLE GODE FIF?  : )

Mvh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af -Djane (Slettet)

Hej Julie

Dit problem ligger i, at du simpelthen har for mange prolemstillinger, der hver især er virkelig svære at svare på. Hvilke teorier har du taget udgangspunkt i? Jeg har selv haft erfaring med, at jeg simpelthen gør det FOR svært for mig selv, fordi jeg føler, der skal meget mere med end der behøves...

Det jeg har gjort i min undersøgelse (jeg har taget udgangspunkt i Australien) er at spørge således:

Når man som individ pludselig befinder sig i et andet land og en anden kultur, må man nødvendigvis tage stilling til, hvordan man vil imødekomme disse nye muligheder og måder at anskue verden på. Men hvordan påvirker en sådan situation individet og dennes identitet, og hvordan kan Australien som nation sikre etnisk interation i samfundet?

Problemstillinger:
1. Redegør for identitetsdannelse i det senmoderne samfund, sat redegør for forskellige integrationsformer herunder integration, assimilation og segregation
2. Analyser og fortolk Alice Pungs Unpolished Gem med fokus på hovedpersonen og hendes identitetsdannelse, samt position mellem to generationer og to kulturer.
3. Diskuter hvordan man sikrer vellykket integration af etniske minoriteter i Australien. Inddrag statistisk materiale.

Så hænger problemstillingerne nemlig sammen... Er det samfundsfag og Dansk du har brugt i din undersøgelse?
Så skal du jo være bevidst om, hvordan de fakulteter spiller sammen - at indvandrerne ikke føler sig accepteret som du skriver i delkonklusion 5, er en fortolkning ,men en du har lavet på baggrund af de samfundsvidenskabelige teorier omkring identitet og identitetsdannelse ikke?

De kvalitative´interviews og de kvantitative teorier skulle gerne spille sammen på en måde, så du kan finde en bredere tendens, og hvis disse står i modsætning til hinanden, må du bare sige at det er et fortolkningsspørgsmål. En identitetsundersøgelse skal til hver en tid være dybdegående fordi den går på fortolkningslære (altså hermeneutikken) og derfor kan den netop ikke genereliseres...

Håber du kan bruge det til noget..?

Jeg sidder her i flere timer endnu - skal også op i morgen. Buh
Knus DIana


Svar #2
13. maj 2009 af Cumano (Slettet)

Hej, undskyld jeg svarer lidt sent :) Men ja du har FULDSTÆNDIG har gjort det svære for mig selv! Og jeg har siddet og bikset med det i 3 dage !:D Du kan tro jeg har læst en masse artikler omkring social arv, og lavet to intervies med 1.generations indvandre.

Ja jeg skriver i dansk og Samfundsfag.:) Det du har skrevet giver mig stop til efter tanke, men har dog ekstem svært ved at få det til at hænge sammen.

Tænkte på om vi skulle hjælp hinanden til et 12 tal i morgen, så kunne vi udveksle ting og sager.. :)

Mvh Julie.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af -Djane (Slettet)

Kan vi sagtens! Jeg føler at jeg virkelig har godt styr på det -  i hvert fald i min undersøgelse

Jeg skrev om præcis det samme i SRP og fik hentet et 12 tal hjem der - dog er metode afsnittet selvfølgelig noget helt andet når det kommer til AT, men jeg har taget udgangspunkt i de samme teorier og det samme stof. Dog vægter jeg klart samfundsfag højest. hvad med dig?

Det er bare de der taksonomiske niveauer - samf er klart lettest at diskutere i, for dansk og engelsk der er der ligesom ikke så meget andet end det der står i teksterne medmindre man lægger en samfundsteoretisk vinkel nedover..

hvad siger du? hvor vil du starte med at tage fast? Du må jo virkelig gerne være kritisk overfor din egen synopsis! Så du kan sagtens hente den hjem.. mit problem er at jeg læser ALT for meget og tænker jeg kan bruge det hele, men det squ lidt svært når det kommer til stykket :-(


Svar #4
13. maj 2009 af Cumano (Slettet)

Det lyder lækkert! :) Ja jeg har udgangspunkt i samfundsfag, men jeg har også læst utroligt meget så bare rolig jeg er forberedt.. Tænkte på at vi kunne lave et brand godt taleparpir sammen, hvor vi helt klart lægger vægt på samfundvidenskab. Ved ikke om du også arbejder med metoderne kvantativ og kvalitativ? Til det har jeg nemlig nogle gode undersøgelser fra SFI samt mine interviews.. :I dansk har jeg en novelle som hedder Nye stemmer som er skrevet af udenlandske forfattere hvor jeg vil bruge den hermeneutiske metode ( altstå jeg anlyser en novelle, og tage udgangspunkt i et interview der er lavet af omkring forfatterene)

Men ja kender det godt har os læst en del, og jeg fortryder meget af det jeg har skrevet i min synops:-(  Fortæl mig lidt mere om din opgave, så kan vi tage den der fra og se hvor vi kan starte..

Mvh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af -Djane (Slettet)

Okay. Det lyder super

Jeg har som sagt lagt vægt på Australiens samfund, og indvandrers (flygtninges) integration i dette. Mit udgangspunkt var identitet i det senmoderne samfund, og så har jeg lagt det over i min analyse af en bog skrevet af en invandrer. Bogen er en slags selvbiografi, men den er selvfølgelig samtidig fiktiv idet den er blevet nedskrevet... Dog har det været ret så let at se en udvikling i hovedpersonens identitetsdannelse/udvikling som følge af den nye kultur, hvilket jo var hele pointen med opgaven..

jeg har arbejdet kvantitativt med teorier af Giddens mfl. til at starte med (deduktiv metode) men har så lagt dem over bogen for at søge ny viden og drage nye konklusioner (hermenautisk).. Kvantitativ metode igen i diskussionen ved nogle tabeller, der understøttet de tendenser der beskrives i bogen (noget med sprogets betydning, arbejdsforhold og skole for indvandrerne i forhold til samfundet ellers)

men har du ikke også lagt de der identitetsteorier ned over novellerne? Og hvad er det dit hoved spørgsmål er? hvordan Indvandrere føler sig behandlet i Danmark?

Dine interviews er en skide god idé - synes jeg var lidt sværere for mig, da jeg har om australien, men har lavet en interviewguide som man EVT. kunne have brugt..

har du ikke msn? så kan vi skrive sammen der i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2009 af -Djane (Slettet)


Svar #7
13. maj 2009 af Cumano (Slettet)

Okay dit emne lyder smadder spændene! Du har dog lagt mere vægt på identitet, og jeg har så lidt mere om den sociale og negative arv. Jeg adder dig lige til min msn :O) Deruodver håber jeg vi kan udarbejde et 'talepapir' da vi har nogen lunde det samme emne. Jeg kender godt Giddens teori, men syntes han ligger mere vægt på identitetsdannelsen; men mit overordenede spørgsmål går så på: Hvordan nydanskere integrere sig i samfundet, og de bryder den socialearv (mønsterbrydere) (...)

Men vi ses på msn, logger på nu!


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2009 af vans (Slettet)

Lige et spørgsmål, til svar 5; hvordan har du arbejdet kvantitativt med Giddens, jeg har altid troet af man arbejder kvalitatitivt når man benytter teorier osv? Har nemlig samme problemstilling som jer :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2009 af mettesofie (Slettet)

Hej :)

Jeg tænkte på, hvilken novelle du brugte til at svare på spørgsmål 5?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2009 af -Djane (Slettet)

Hejsa

Jeg mener hun brugte en novellesamling - noveller skrevet af indvandrere i Danmark. Så tager de ligesom udgangspunkt i deres egen tilværelse og sådan.. kan ikke huske hvad den hedder


Skriv et svar til: AT-Integration. Forslag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.