Fysik

vindmøller

06. marts 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe med disse

om en vindmølle gælder at rotorradiusen er 27m. luftens densitet sætter vi til 1.20kg/m3

1) ved de 3 vindhastigheder er udnyttelsesgraden hhv. 35%,42% og 20%. beregn vindmøllens effekt ved hver af de 3 hastigheder?

2) et døgn er vindhastigheden i en bestemt by 5 m/s fra kl. 0 til kl. 10 , 10 m/s  fra kl 10 til kl 17 og 15 m/s fra kl. 24. hvor meget energi omsætter vindmøllen det pågældende døgn?

3)byen bruger 1.18 *1013 J til belysning og opvarmning dette døgn. hvor mange vindmøller af denne type skal bruges til at levere denne energi?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er dette den fuldstændige formulering af opgaven??


Svar #2
06. marts 2010 af saltum (Slettet)

ja det er det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I 1) omtales "de 3 vindhastigheder" ; men det er ikke nævnt, hvad de er. Dem skal man da kende, for at beregne vindenergien. Er der en figur til opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2010 af xerox (Slettet)

 de 3 talværdier for effekter er 405J,1620J og 3645J. kan nemlig heller ikke finde ud af opgaven


Brugbart svar (3)

Svar #5
07. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af kvindsadia (Slettet)

jeg har svaret på denne måde , at 

Om en vindmølle gælder at rottorradius er 27m. Luftens densitet sætter vi til 1,20kg /m3

hvilken effekt har vinden ved hhv. 5,10 og 15 m/s?

(Ved 5 m/s)

P = ½ . p . A . v^3

   = ½ . 1,20 kg/m^3 . 27m . 5 m/s

   = 81,0 w

      (ved 10 m/s)

  P = ½ . p . A . v^3

      = ½ . 1,20 kg/m^3 . 27m . 10m/s

      = 162,0 w

     (ved 15 m/s)

   

      P = ½ . P . A . v^3

          = ½ . 1,20 kg/m^3 . 27m . 15 m/s

          = 243 w


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det, der manglede i opgavens formulering ovenfor er formlen, som du giver her. Den effekt P, som passerer vindmøllen, er givet ved

P = (1/2)·ρ·A·v3 ,

hvor ρ er luftens densitet, A er det areal, som rotorerne overstryger, og v er vindhastigheden.

Dine resultater er derfor ikke korrekte, for du har ikke beregnet arealet korrekt. Du har heller ikke bemærket, at vindhastigheden indgår i 3. potens.

Lær også, at enheden for effekt skrives 1 W, ikke 1 w .


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af kvindsadia (Slettet)

jeg glemt at opløfte i 3 potens osn 

men når jeg regner i lommeregner så husker jeg det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2013 af kvindsadia (Slettet)

du kan selv regne ude og tjekke det og formlen for effekten har jeg skrivet korrekt 

kan du besvare spørgsmål nr. 1,2,3 sååå det vil være en fordel for mig selv også :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2013 af kvindsadia (Slettet)

ved de tre vindhastigheder er udnyttelsesgrad hhv. 35%, 42% og 20%. Beregn vinmøllens effekt ved hver af de 3 hastigheder.

P = ½ . p . A . v^3

   = ½ . 1,20 kg/m^3 . 27m . (0,35 m/s)^3

    

   = 0,694575 W

P = ½ . P .A . v^3

   = ½ . 1,20 kg/m^3 . 27m . ( 0,42 m/s)^3

  = 1,20023 W

P = ½ . P . A . v^3

   = ½ . 1,20kg/m^3 . 27m . (0,20 m/s)^3

   = 0,1296 W


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10. Du har stadig ikke beregnet arealet A korrekt. Der er tale om arealet af en cirkel med radius 27 m.

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Vindhastighederne var opgivet i de tre tilfælde til 5 m/s, 10 m/s og 15 m/s . Du har i stedet antaget udnyttelsesgraderne som vindhastigheder. Det er jo totalt rod. Udnyttelsesgraden ganges på den teoretiske effekt bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2013 af kvindsadia (Slettet)

jegggggg bliverrrrr megettttttt forvirret med det nu :/

vil du ikke være søde at lave disse opgaver for mig :( ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det drejer sig om at beregne arealet A og indsætte i en formel

P = (1/2)·ρ·A·v3 

og så gange med udnyttelsesgraden til sidst.


Skriv et svar til: vindmøller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.