Matematik

bestemt integral ?

20. marts 2016 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave. 

Beregn det bestemte integral af funktionen ??(x) = ??4 − 2x2 i intervallet \left [ 0,2 \right ] . NB. Svaret skal afleveres som uforkortelig brøk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2016 af peter lind

Kan vi ikke få en ordentlig beskrivelse af hvad der skal beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2016 af StoreNord

\\ \int_{0}^2{\left ( \frac{1}{5}x^{5}-\frac{2}{3}x^{3} \right )}dx = {\left [ \frac{1}{5}x^{5}-\frac{2}{3}x^{3} \right ]_{0}^2} =\\ { \left ( \frac{1}{5}2^{5}-\frac{2}{3}2^{3} \right )} - { \left ( \frac{1}{5}0^{5}-\frac{2}{3}0^{3} \right )}= \\ { \left ( \frac{1}{5}32-\frac{2}{3}8 \right )} - { \left ( 0-0 \right )}= \frac{3\cdot 32}{15}-\frac{10\cdot 8}{15}=\frac{16}{15}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2016 af SuneChr

Vi ved ikke, om funktionen, der skal integreres, hedder
f (x) = ax4 - 2x2
Da vil det bestemte integral så være   \frac{16}{15}\cdot \left ( 6a-5 \right )
Funktionen under integraltegnet i # 2 er fejlskrevet som en stamfunktion.


Skriv et svar til: bestemt integral ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.