Matematik

Skitsere graffen

04. februar kl. 15:41 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe med at se om det er korrekt skitseret?

Hvis det er forkert, vil jeg meget gerne have at bode hvordan den så sall tegnes med de informationer der er samt hvordan den vil se ud.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar kl. 16:03 af MentorMath

Hej,

Der er et par fejl.

Først, mangler at angive enheder på x-aksen (husk altid at angive enheder på både første- og andenaksen:) )

Grafen på intervallet -3 ≤ x ≤ 2, er en ret linje, som har konstant hældning for alle x i intervallet, hvor din graf, laver et knæk.

Slutteligt, har du ladet grafen på intervallet 2 ≤ x ≤ 4 skære y-aksen. Her ligger fejlen i, at vi kun kigger på den del af funktionen, der er defineret på intervallet fra og med x = 2 til og med x = 4. Altså, skærer grafen ikke y-aksen.

Ellers godt at se, at du har forsøgt :))


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar kl. 16:35 af MentorMath

Hej igen,

Jeg har prøvet at skitsére grafen så godt som muligt og vise metoden den vej igennem (bilag vedhæftet).

Forresten har jeg har antaget at den del af grafen, der er givet ved -2x + 5 ikke inkluderer x = 2, altså hvor endepunket ikke er med.


Skriv et svar til: Skitsere graffen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.