Fysik

Rapport om termosensor

18. maj kl. 16:47 af MathildeKra - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, ville høre om der var nogle, der ville hjælpe vores gruppe med en rapport i fysik. 

Vores rapport handler om en termosensor, som der har været nede i en elkedel, som er blevet opvarmet, men vi kan ikke rigtig komme videre, fordi vi ikke tog billeder af voltmeteret, men vores lærer sagde at man nemt kan regne spændingen over vores anden resistor, men vi ved overhovedet ikke hvordan. 

Der er vedlagt et billede af hvordan kredsløbet ser ud. 

I R1 er der 441 Ω, og der er 10 V fra vores spændingskilde.

Vores lærer sagde at man nemt kan beregne spændingen over den anden resistor, da spændingen i hele kredsløbet er 10 V. Så Ur = 10 V - UPT100.

Vi håber, I vil hjælpe os :)


Svar #1
18. maj kl. 16:48 af MathildeKra

Der er et billede af vores LoggerPro fil her:


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj kl. 17:45 af peter lind

Det er nemt. Det er 10V -spændingen over den ydre modstand. I denn anden fil har du jo angivet en spændning, som du ikke har oplyst hvad er; men jeg går ud fra at det er over beskyttelsemodstanden,

Den søgte spændning på filen er så i begyndelsen af filen 10V -2,48V = ?

Senere stiger den søgte spænding med 0,01 - 0,02 volt


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj kl. 18:02 af ringstedLC

#0

Vores lærer sagde at man nemt kan beregne spændingen over den anden resistor, da spændingen i hele kredsløbet er 10 V. Så Ur = 10 V - UPT100

I har jo UPT100 (som funktion af tiden ) i data fra LoggerPro.


Skriv et svar til: Rapport om termosensor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.