Matematik

tangent med kendt hældning

01. maj kl. 19:03 af EllaS31 - Niveau: A-niveau

HJælpe med denne opgave - en cirkel har centrum i C(2,3) og radius i 5. punktet P(5,7) ligger på cirklen. bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj kl. 19:10 af ringstedLC

Vektoren CP står vinkelret på tangenten.


Svar #2
01. maj kl. 19:16 af EllaS31

jeg skrev et forkert spørgsmål så jeg lige. Mente hjælp til den her opgave - en parabel er graf for andengradspolynomiet f givet ved f(x)=x^2+4x-5. bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der har en hældning på 10


Svar #3
01. maj kl. 19:16 af EllaS31

#0

hjælp til denne her opgave -  en parabel er graf for andengradspolynomiet f givet ved f(x)=x^2+4x-5. bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der har en hældning på 10 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj kl. 19:28 af peter lind

En tangents hældning til en graf for en funktion i punktet (x0, f(x0)) er f'(x0) så løs ligningen f'(x) = 10


Svar #5
01. maj kl. 19:39 af EllaS31

jeg har prøvet at differntier ligningen som jeg får til f'(x)=2x+4. og så skriver jeg løser jeg så denne ligning: f'(x)=10 som bliver 2x+4=10. Det bliver nu forkortet til 3. Så 3 er x0 i tangentens ligning? og 16 er f(x0)? 

 hedder ligningen så y=10*(x-3) + 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj kl. 20:11 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{ligningen er s\aa } && y=10\cdot (x-3) + 16\\\\&& y=10x-14 \end{}


Skriv et svar til: tangent med kendt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.