Matematik

STX 29. maj 2013, opg 7b

29. maj 2013 af Esponta (Slettet) - Niveau: A-niveau

7b

Bestem koordinatsættet til projektionen af vektor AB på a

a oplyses til (-1,2)

Punktet A oplyses til (20,5), punktet B oplyses til (5,10), vektor AB har derfor (-15,5)

 

Koordinatsættet må derfor være (-5,10) jvf. projektionsformlen, true or not?

Eller skal der lægges til koordinatsættet til A for at finde koordinatesættet? Teknisk set står der jo kun noget om projektionen af vektor AB til vektor a, og ikke noget andet. 

 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Simon888 (Slettet)

true


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af DA-Vinci (Slettet)

True. Nogle det gik godt for, som vil sende deres sæt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Jeg har også fået opgave 7b til (-5,10)

 

og fik arealet til 25??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Man har for projektionsvektoren

ABa = (ABa/|a|) a/|a| = (25/5) [-1;2] = [-5;10]

a) Arealet af parallelogrammet er |AB • â| = |[-15;5] • [-2;-1]| = |30 -5| = 25

(Opg 7 i STX Mat A fra tidligere i dag).


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Har fået præcis det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Fik i også t= 41.8917 i opgave 10??

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2013 af IduukogMaribo (Slettet)

I opgave 10 bliver t = 41,8917 :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2013 af DA-Vinci (Slettet)

Ja, mit var ikke helt korrekt (men mon ikke det bliver godtaget?)

((-15)·2)-(5·(-1))=-25 ≈25.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Jo det fordi du siger jo numerisk værdi af -25, så de trækker højt 2 point fra

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2013 af DA-Vinci (Slettet)

Jeps - glemte bare lige tegnet :'(


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Hvad fik du opgave 15 til?
jeg fik forskriften til m(t) = 70*(0,367789)^k*t

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Opg 15 er gennemgået i to andre tråde her i forumet tidligere i dag.

Denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1350263

har henvisning til den anden tråd også.


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Kan slet ikk forstå forumet. Så kunne ik se om svaret er rens

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man skal bl.a. bestemme konstanten k, så dit svar i #11 er ikke et færdigt svar. Man finder

M(t) = 70 · 3,5-t/60 = 70 · e-0,020879t = 70 · 0,979337t


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

I opgaven med chi test. Der forkastede jeg min h0, da min oval gav 4,... Hvad med dig?

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Ja, men indtil videre er det rigtigt ikk? Men tilsidst isolere jeg k, ved at sætte 20 og 60 ind i formlen .

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Jeg fik k til 0.020879

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det er jo ln(3,5) / 60 . Man angiver altid den eksakte værdi først.


Skriv et svar til: STX 29. maj 2013, opg 7b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.