Matematik

HJÆLP MAT A

19. januar 2017 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hvad skal jeg gøre i denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af marffloW (Slettet)

Benyt at differentialligningen kan løses ved separation af de variable


Svar #2
19. januar 2017 af LineSuhe

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2017 af mathon

                          \frac{\mathrm{d} P}{\mathrm{d} t}=-k\cdot P+k

                           P{\, }'+k\cdot P=k                                brug "panserformlen"

                           P(t)=e^{-kt}\cdot \int k\cdot e^{kt}\mathrm{d}t

                           P(t)=e^{-kt}\cdot \left ( e^{kt}+C \right )

                           P(t)=Ce^{-kt}+1              gennem (0,5)

                           5=Ce^{-k \cdot 0}+1

                           5=C+1       

                           4=C
   dvs
                           P(t)=4e^{-kt}+1                gennem (25,2)

                           2=4e^{-k\cdot 25}+1

                           1=4e^{-k\cdot 25}

                           \frac{1}{4}=e^{-k\cdot 25}

                            \ln\left (\frac{1}{4} \right )=-k\cdot 25    

                            -\ln\left (4 \right )=-k\cdot 25       

                            \frac{\ln\left (4 \right )}{25}=k

hvoraf:
                           P(t)=4e^{-\frac{\ln(4)}{25}\cdot t}+1=4\left (e^{\ln(4)} \right )^{\frac{-t}{25}}+1

                           P(t)=4\cdot 4^{\frac{-t}{25}}+1

                           P(t)= 4^{\, 1-0{,}04\, t}+1
              
                          

  


Skriv et svar til: HJÆLP MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.