Matematik

Funktionsteori

28. april kl. 14:27 af Guillaumerindsig - Niveau: C-niveau

Det oplyses at f(x)=1/x og g(x)=sqrt(x)

Bestem:

-f(x) = g(x)

-f(x) > g(x)

-f(x) < g(x)

Overvej desuden hvad funktionen h(x) = f(x) - g(x) kan udregne?

De 3 første er jeg mere eller mindre med på, men det sidste spørgsmål h(x), er jeg helt blank på. Nogen der har godt styr sådan noget

Hilsen forvirret gymnasieelev


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april kl. 15:08 af SuneChr

h(x0) angiver den lodrette afstand mellem f(x0) og g(x0) .
Hvor f og g skærer hinanden, vil afstanden derefter blive negativ,
hvorfor vi sætter f(x) - g(x) indenfor numerisktegn, |f(x) - g(x)| ,
så afstanden altid bliver positiv (eller nul).
Når x går mod 0 fra højre, vil f(x) gå mod uendelig, og her er
afstanden mellem f(x) og g(x) simpelthen uendelig.
Vi har i de første spørgsmål:
Løs     1/x = √x         1/x > √x         1/x < √x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april kl. 15:21 af ringstedLC

#0 Noget tyder på at opgaven er et underspørgsmål i din anden tråd.

Det giver bedst overblik, når hele opgaven er i samme tråd.


Skriv et svar til: Funktionsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.