Matematik

Teknisk matematik opgave 338

06. december 2020 af Jonas1219 - Niveau: B-niveau

Et rektangulært areal på 32.000m^2 skal indhegnes. Den ene side løber langs en landevej og hegnet her koster 3 gange så meget pr. Meter som den øvrige del se figuren her under(se vedhæftet fil)

Vi skal bestemme målene x og y på rektanglet således at omkostningerne ved indhegningen bliver så lave som muligt

Vedhæftet fil: Mat 338.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2020 af peter lind

Der er ikkenok oplysninger tilat afgøre det. Kan du ikke vedlægge hele opgaven som billedfil eller til nød pdf fil; med ikke det skrækkelge docx format


Svar #2
06. december 2020 af Jonas1219

#1

Der er ikkenok oplysninger tilat afgøre det. Kan du ikke vedlægge hele opgaven som billedfil eller til nød pdf fil; med ikke det skrækkelge docx format

Vedhæftet fil:mat 338.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2020 af StoreNord

Hvis omkostningerne langs vejen er 3x, så er omkostningerne ialt:

O = 4x+2y

Du ved at x * y = 32000. Isolèr y, og indsæt den i den første ligning.

Differentier den nye ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj kl. 18:51 af michirihrhq

hvorfor bliver :

O=4x+2y burde det ikke være O=2x+2y


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj kl. 20:53 af ringstedLC

\begin{align*} Omk &= x+x+2y \\ O_\textup{kr.} &= 3x+x+2y \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj kl. 20:54 af michirihrhq

Tak

Skriv et svar til: Teknisk matematik opgave 338

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.