Kemi

hjælppp kemiopgaver omhandlende koncentrationberegning

06. april kl. 15:44 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med a, b og c og gerne med forklaringer, da jeg er på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april kl. 08:53 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april kl. 09:18 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)} \\&\textup{Antal mol }\\&FeS{O_4}\cdot 7H_2O\textup{:}\\&& n\left(FeS{O_4}\cdot 7H_2O\right)=\frac{0.236\;\mathrm{g}}{278.01\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.000849\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Dissociation:}\\&& FeSO_4\cdot 7H_2O\,_\textit{(s)}\;\longrightarrow\;Fe^{2+}\,_\textit{(aq)} \;+\;S{O_4}^{2-}\,_\textit{(aq)}\;+\;7\,H_2O\,_\textit{(l)}\\\\&& n\left ( Fe^{2+} \right )=n\left ( FeSO_4\cdot 7H_2O \right )=0.000849\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Aktuel koncentration:}\\&&\left [ Fe^{2+} \right ]=\frac{0.000849\;\mathrm{mol}}{0.1\;\mathrm{L}}=0.00849\;\mathrm{M} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april kl. 10:14 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)} \\& \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \begin{array}{cccccl} \\ \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Fe&1&&3&6\\ Cr&&3&1&2&\textup{da }Cr\textup{ \o nskes i et lige antal} \end{}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; 7\, H_2O\,_{\textit{(l)}}\end{}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april kl. 10:34 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{Molforhold:}\\&&K_2Cr_2O_7:Fe^{2+}=1:6=\frac{1}{6}:1\\\\\\&\textup{Molligning:}\\&&V_{K_2Cr_2O_7}\cdot \left ( 0.0150\;\mathrm{M} \right )=\frac{1}{6}\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.00849 \;\mathrm{M}\right )\\\\\\&& V_{K_2Cr_2O_7}=\frac{1}{6}\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( \frac{0.00849 \;\mathrm{M}}{0.0150\;\mathrm{M}}\right )=0.009433\;\mathrm{L}=9.433\;\mathrm{mL} \end{}


Svar #5
07. april kl. 11:59 af SkolleNørd

#2

\begin{array}{llllll} \textbf{a)} \\&\textup{Antal mol }\\&FeS{O_4}\cdot 7H_2O\textup{:}\\&& n\left(FeS{O_4}\cdot 7H_2O\right)=\frac{0.236\;\mathrm{g}}{278.01\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.000849\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Dissociation:}\\&& FeSO_4\cdot 7H_2O\,_\textit{(s)}\;\longrightarrow\;Fe^{2+}\,_\textit{(aq)} \;+\;S{O_4}^{2-}\,_\textit{(aq)}\;+\;7\,H_2O\,_\textit{(l)}\\\\&& n\left ( Fe^{2+} \right )=n\left ( FeSO_4\cdot 7H_2O \right )=0.000849\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Aktuel koncentration:}\\&&\left [ Fe^{2+} \right ]=\frac{0.000849\;\mathrm{mol}}{0.1\;\mathrm{L}}=0.00849\;\mathrm{M} \end{}

Hvad mener du med FeSO_4*7_H2O? Der er da ikke 7 H_2O? Og hvad betyder det at der står 1/97? (Synes virkelig ikke at det er normlat at man kan skrive sådan et stof op med en brøk og orstår ikke om det er en blanding hvor der er 1/7 del af H2_O som er blandet med FeSo_4?? (Har aldrig et sådan en opgave med sådan en opsrivning). Yderligere er det da ikke stofmængden af de to stoffer, men Fe^2+,'s aktuelle koncentration der skal findes?? Og hvor kommer de forskellige tal fra og hvilke formler er det du har taget i brug for forstår det kke når tal bare bliver skrevet og et svar.

For det andet hvad i alverden er dissosation, har aldrig hørt om det i kemi.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april kl. 15:48 af mathon

FeSO4 heptahydrat = FeSO4•7H2O

M(FeSO4•7H2O) = \small 278.01\;\mathrm {\tfrac{g}{mol}}
                                                          https://www.merckmillipore.com/DK/en/product/IronII-sulfate-heptahydrate,MDA_CHEM-103965?ReferrerURL=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

ikke blanding.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april kl. 15:52 af mathon

For at finde koncentrationen
                                                \small c=\tfrac{\textup{antal mol}}{\textup{volumen}}
.
er det nødvendigt at kende antal mol.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april kl. 15:54 af mathon

dissociation = adskillelse i ioner.


Svar #9
07. april kl. 20:18 af SkolleNørd

#7

For at finde koncentrationen
                                                \small c=\tfrac{\textup{antal mol}}{\textup{volumen}}
.
er det nødvendigt at kende antal mol.

Okay, men hvordan kan Fe^2+ være det samme som Fe_SO_4*7H_2O? Hvorfor har du skrevet at det er 7 H_2O'er? Der står ngen steder at der er 7? Yderligeere hvordan kan jeg finde tallene på selve molarmassen af "Fe_SO_4*7H_2O"? Skal jeg dele dem op hver stof, altså "molarmasse af Fe + molarmasse af S + molarmasse af O*4 og så gange det samlede molarmasse af det sidsnævnte med "molarmasse af H*2+molarmasse af O og så gange det med 7


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april kl. 21:43 af mathon

Kan også skrives
                               FeSO- vand (1/7)

M(FeSO4•7H2O)   
                                 Fe      55.847
                                 S        32.065
                                 O       15.999
                                 H2O   18.014

             \small \textup{Sum}\left \{ 55.847,32.065,4\cdot 15.999,7\cdot 18.014 \right \}=278.006

                                 


Svar #11
12. april kl. 18:58 af SkolleNørd

#3

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)} \\& \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \begin{array}{cccccl} \\ \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Fe&1&&3&6\\ Cr&&3&1&2&\textup{da }Cr\textup{ \o nskes i et lige antal} \end{}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\end{}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \small \begin{array}{llllll} \\& 6\,Fe{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cr_2{O_7}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;14\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 6\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\; 7\, H_2O\,_{\textit{(l)}}\end{}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

Det vedhæftede er da ikke korrekt?? Der er 7 oxygener som bliver ganget med -2, hvilket er -14 og for at komme op på ladningen "^-2), så er det +16?


Svar #12
12. april kl. 19:10 af SkolleNørd

Forklar lige dette. Det giver ikke nogen mening. hvoror har du skrevet under 1og 3 under "antal" (det er jo redukstionstal og oxidationstal). Kan du vise det på papir eller lignende. Det burde bare og være 3*1??


Svar #13
12. april kl. 20:10 af SkolleNørd

#4

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{Molforhold:}\\&&K_2Cr_2O_7:Fe^{2+}=1:6=\frac{1}{6}:1\\\\\\&\textup{Molligning:}\\&&V_{K_2Cr_2O_7}\cdot \left ( 0.0150\;\mathrm{M} \right )=\frac{1}{6}\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.00849 \;\mathrm{M}\right )\\\\\\&& V_{K_2Cr_2O_7}=\frac{1}{6}\cdot \left ( 0.100\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( \frac{0.00849 \;\mathrm{M}}{0.0150\;\mathrm{M}}\right )=0.009433\;\mathrm{L}=9.433\;\mathrm{mL} \end{}

Hvor får du alle de tal fra udover de 0,0150? Kan du ikke fra nu af måsle kommer med en hurtg "reference" når du skriver det (måske i parantes), for så vil flere forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. april kl. 08:21 af mathon

#11
             Ladning:
                                  \small \small \begin{array}{c|c} \textbf{venstre side}&\textbf{h\o jre side}\\\\\hline\\ 6\cdot (+2)+ (-2) +14&6\cdot \left ( +3 \right )+2\cdot \left ( +3 \right )\\\\\hline\\+12-2+14&+18+6\\\\\hline\\ +24&+24\\\\\hline \end{}
 


Svar #15
13. april kl. 15:45 af SkolleNørd

#14
#11
             Ladning:


Forklar lige c. Forstår ikke hvorfor du gør som du gør, yderligere hvor kommer 1/6 fra?

Skriv et svar til: hjælppp kemiopgaver omhandlende koncentrationberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.