Religion

Integration

25. januar 2010 af blomstt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey people (:

- Jeg skal snart skrive et projekt om integration, der skal jeg have to fag inddraget. HAr valgt samfundsfag og religion. Mange mener at det er svært at integrere indvandrere, hvilket er rigtigt nok på en måde.
I religon ved jeg ikke helt hvordan jeg skal inddrage det, jeg havde tænkt mig at undersøge om religon egentlig har nogen indflydelse på integration, måske er det derfor integration kan være svært?

Er der måske nogen derude der kan hjælpe mig lidt? kommer med eksempler til hvordan jeg kan inddrage religion?

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (5)

Svar #1
25. januar 2010 af YodawgYowwwwwww

religion er meget relevant. Den idealistiske muslim går traditionen tro med tørklæder, vil helst ikke bade offentligt, drikke alkohol.

I dag får muslimerne at vide (de fleste steder, men selvfølgelig ikke alle) at hvis du har tørklæde på så må du ikke arbejde her. Hvis du vil i bad efter f.eks. idræt skal du gøre det med alle andre, og hvis man ikke drikker alkohol så kender man det fra virkeligheden selv at så er man lidt udenfor.

De bliver ekskluderet, eller kan føle sig ekskluderet fra samfundet, og de får en fornemmelse af at de skal lave om på sig selv for at 'være med' ved bordet (læs: samfundet). Dette får dem til at trække sig sammen til deres egne grupper hvor de accepteres som de er og ikke har nogen problemer. I dag foregår der også det her med at efter 9./11 så er der mange ignorante danskere der anvender betonlogikken, muslim (islam) = terrorist, hvilket igen hverken er med til at fremme eller hjælpe integrationen. 

Det skal tilføjes jeg ikke har haft om det her, men prøver at lave forklaringer ud fra logik. Håber det kan bruges.


Svar #2
26. januar 2010 af blomstt (Slettet)

Det kan da helt klart bruges. Og har du egentlig ret i !!
- Men kan det virkelig være derfor, at det er så svært at integrere indvandrere? jeg er selv religiøs muslim, går dog ikke med tørklæde. Men jeg synes ikke personligt at det svært at yde noget til det danske samfund eller integrere sig pga. man er muslim? jeg går til håndbold, arbejder, går i skole osv. osv.  Kan du måske komme med flere eksempler med religion?

Min religions lærer sagde jeg kunne komme ind på Tariq Ramadan i mit projekt. Men hvem er han helt præcist?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2010 af YodawgYowwwwwww

Det ved jeg desværre ikke. Jeg er selv udlændinge og jeg er også integreret. Har et gennemsnit på 11 i 3.g og regner med at tage direkte ind på medicin studiet efter gymnasiet. Jeg er selv født og opvokset i et område hvor der kun er danskere og har kun danske venner. Mine forældre har boet her i 25-30 år, og har glemt at skrive på deres modersmål, og mundtligt er de heller ikke så gode mere.

... men enhver udlænding der følger med i omverdenen og nyhederne, selv udlændinge der er ligeså integrerede som du og jeg, ja, ligeså integreret? Mere integreret.. Hvis man skulle benytte den ignorantes logik, ja, så skulle jeg gå og brokke mig over at jeg skal betale mere i skat end den gennemsnitlige (danske) borger.. Det er en tangent, og ikke min holdning... men pointen er at der på det seneste har været en hetz imod muslimer og folk fra mellemøsten.. Det kan ikke undgås når politikere som Langballe kommer med kommentarer som at "Muslimske fædre lader deres onkler voldtage deres døtre". Langballe er med i et parti, DF, som har rigtig mange danske støttere..

Retorikken i dag som bliver brugt overfor muslimer og folk med anden etnisk baggrund bliver skarpere og skarpere, og der kan drages direkte paralleller imellem retorikken pr. i dag 2010 og den som blev benyttet i den tyske propaganda pr. 2. verdenskrig.

... Det er håbløst med ændringer, det kommer til at ske med tid. Partier som DF fatter ikke at de bliver nød til at acceptere udlændinge, fordi verden er i dag globaliseret.. DF er jo så utrolig dobbeltmoralske at de ikke fatter at vores velstand i dag, og f.eks. store dele af byen KBH f.eks. er bygget på baggrund af slavehandel, altså sukkerpenge. Det hele hænger sammen, og var det ikke for omverdenen, levede vi her i DK stadig i stenalderen..

... Om det kommer til at ændre sig, det ved jeg ikke. Min plan, og det samme med mine 2 fætre, som ér igang med medicin uddannelsen, er at vi alle 3 rejser til London. Vi lader selvfølgelig de danske borgere betale for vores uddannelse, også kan de engelske borgere drage nytte af den skat vi kommer til at betale. Der behandles udlændinge med respekt og som medmennesker. I London, hvor jeg har boet 2 år, der er der rigtige moskeér og kirker på de samme veje, og nogen steder lige overfor hinanden. I DK bliver der råbt op, fordi der skal bygges én. Det er pinligt at kalde sig en dansker, men om 8 år når jeg er færdig med medicinstudiet, så er en dansker heller ikke hvad jeg er.

Nu ved jeg ikke om jeg svarede på dit spørgsmål, kan faktisk slet ikke huske hvad du spurgte om, men parallel samfund ses i højere grad i dag end for f.eks. 10 år siden. Det er ved at gå den gale vej. Den eneste måde det kan ændres på er hvis befolkningen er med til at skifte tonen, og rejser sig når de hører kommentarer som er så grove og generaliserende som at "Muslimer voldtager deres døtre"... så længe befolkningen sover, så vil dette ikke ske. Og folk som du og mig, veluddannede og integrerede, vælger at give vores bidrag andetsteds. I sidste ende vil denne udvikling skade DK og ikke dig eller mig.. Jeg har heller aldrig følt mig ekskluderet fra samfundet, før her indenfor de 4-5-6 måneder. Når du siger du ikke gør det, må det være fordi du ikke følger helt med i debatten i medierne m.m.. Når du gør en dag, så skal dette nok ændre sig.


Svar #4
18. marts 2010 af blomstt (Slettet)

Jeg kan da helt klart forstå din holdning, eller ihvertfald ved hvad du mener med dette!
- det er nemlig et problem, og netop som du siger at de seneste par mdr kan man mærke lidt af et "skuub" fra samfundet.

Men igen, det går jo begge veje. både danskere og muslimere prøver ikke på at forstå hinanden. Men hvorfor egentlig? er det pga deres manglende kendtskab til vores religion, eller er det pga. nogle muslimer viser et dårligt billede af os?
Men hm, ja, hvad er egentlig det store problem ved integration?
Schade, kunne forestille mig du havde en del styr på sådan noget? (:


Brugbart svar (3)

Svar #5
18. marts 2010 af YodawgYowwwwwww

Jeg sidder og forbereder mig til i morgen, hvor jeg har bio A-niveau eksamen. Jeg kan godt komme med mit bud, men det bliver altså først i morgen. Nu skal der læses ;)


Svar #6
19. marts 2010 af blomstt (Slettet)

Hehe, det bare helt iorden. Ikke noget stress. Du gør det bare når du kan og har tid. Og tak på forhånd(:


Svar #7
19. marts 2010 af blomstt (Slettet)

Og held og lykke med eksamen idag (:


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.