Religion

Hævn og tilgivelse religion

25. april kl. 21:43 af Vilb0014 - Niveau: 9. klasse

Hej har trukket religion i udtræks fag og har emnet hævn og tilgivelse og er helt blank på emne. Nogle der kan hjælpe ?


Svar #1
25. april kl. 21:58 af Vilb0014

havde tænkt på noget med hævn og tilgivelse i krig og konflikt men er bange for det er for bredt og bliver for meget historie og om man kan have nok religion fagligt i 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april kl. 23:13 af MentorMath

Hej,

Jeg synes bestemt ikke at det er noget dårligt valg, at fokusere på krig og konflikter, så længe at du holder det relevant indenfor faget, religion. Emnet er i al fald mere end relevant i dag, med Israel-Gaza-krigen og krigen i Ukraine.

Den største faktor, der adskiller religion fra histore, ligger i at religionsfaget opbygges omkring en religions (eget) helligskrift (f.eks Bibelen, Koranen og Torahen) - modsat historie, hvor der, kort fortalt, er specifikke kriterier, der skal være opfyldt, for at en kilde kan betragtes som en historisk kilde (historiedelen, er kke noget, som jeg skal gøre mig klog på).

I religonsfaget tager man altså udgangspunkt i helligskrifterne, men med en ydrefra-synsvinkel, dvs. hvor man med et objektivt udgangspunkt, stiller sig kritisk overfor at forstå et helligskrifts helhed og gudssyn. 

I forhold til dit emne, krig og konflikter, kan du f.eks udvælge to eller tre af de store verdensreligioner, og dykke ned i hvordan religionerne hver især forholder sig til, beskriver samt tillader krig og konflikter i verden. Herunder kan du også komme ind på hver af religionernes syn på, hvordan vi mennesker, skal kunne forholde os til at navigere i en barsk og kynisk verden, når noget, så forfærdeligt, som krig, rammer os - og samtidigt forholde os til at Gud er kærlighed. Krig giver netop grundlag for, at sætte spørgsmålstegn ved Guds kraft/magt, når en kærlig Gud kan tillade krig. 

Indenfor kristendommen, kan du f.eks tage udgangspunkt i, den frie vilje, satans rige/magt, velsignelser og forbandelser, korsets gåde, det dobbelte kærlighedsbud samt eksempler på krig i Bibelen (fx beretningen om josafat, da de var i ørkenen) - selvfølgelig med fokus på emnet hævn og tilgivelse.

Dette har ikke noget med krig at gøre, men i forhold til emnet tilgivelse og hævn, kunne det også være oplagt, at se på eksempler på tilgivelse i de store verdensreligioners helligskrifter. Fx i Bibelen, hvor Jesus tilgiver mens han hænger på korset, eller forholdet mellem Jesus og Simon Peter, efter at han har forådt Jesus.

Håber, at det giver en lille ide om, hvordan det eksempelvis kan gribes an og hvad du kan dykke ned i :))


Svar #3
26. april kl. 11:13 af Vilb0014

kan du komme med nogle eks på emner ?


Svar #4
26. april kl. 11:14 af Vilb0014

og tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april kl. 18:36 af MentorMath

#4

Selv tak.

#3

Ja. 

Tænker du på andre emner inden for det overornede emne 'tilgivelse og hævn' eller i forhold til emnet 'krig og konflikter'?


Skriv et svar til: Hævn og tilgivelse religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.