Matematik

Differentialregning(bestem den anden værdi af k, så f'(k)=k?

25. april 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Hej delopgave b er jeg ikke helt med på hvordan jeg ville regne mig frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2021 af mathon

Differentier f(x) og 
løs
            f{\, }'(x)=x\quad x\neq -1


Svar #2
25. april 2021 af Matgenius

#1

Ja den er jeg med på, kan nok bare ikke se det for mig når det ikke er et tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2021 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. april 2021 af mathon

                    \begin{array}{lllll}&& f{\, }'(x)=3x^2-8x-12\\\\\\&& 3x^2-8x-12=x\quad x\neq-1\\\\&& 3x^2-9x-12=0\\\\&& x^2-3x-4=0\quad x\neq-1\\\\&& x=4 \end{array}


Svar #5
25. april 2021 af Matgenius

#4

Hvorfor må man lave den om til  9x og ikke ændre andet ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2021 af mathon

...der subtraheres x på begge sider af lighedstegnet.


Svar #7
26. april 2021 af Matgenius

#6 

arhhhh selvfølgelig tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april kl. 22:17 af Sophia2006

Kan nogle forklare mig hvorfor der skal stå x er ikke lig med -1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april kl. 22:42 af ringstedLC

"er ikke lig med" ≈ er forskellig fra.

Andengradsligningen i #4 har to løsninger, - den ene er x = -1, og du skal bestemme den anden kaldet k. For ikke at få k = -1 sættes kriteriet x ≠ -1.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april kl. 21:56 af Sophia2006

Nu giver det mening, mange tak.

Skriv et svar til: Differentialregning(bestem den anden værdi af k, så f'(k)=k?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.