Matematik

mat

27. april kl. 19:57 af Duken - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der vil hjælpe med spørgsmål c 

I et koordinatsystem i planen er der givet punkterne C(5,4) og P(9,3).

a) Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C og som g.r gennem punktet P.

- (x-5)^(2)+(y-4)^(2)=17

b) Bestem en ligning for tangenten t til cirklen i punktet P.

- En ligning for tangenten t er derfor t=4x-y-33

En anden tangent til cirklen er parallel med t.

c) Bestem koordinats.ttet til denne tangents r.ringspunkt med cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april kl. 20:27 af ringstedLC

b)

\begin{align*} t:4x-y-33 &\;{\color{Red} = }\;0 \end{align*}

c)

\begin{align*} R &= -1\cdot \overrightarrow{CP}+C \end{align*}


Svar #2
27. april kl. 20:28 af Duken

Hvordan skal man gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april kl. 20:42 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #4
27. april kl. 20:43 af Duken

Men hvor får du “formlen” fra

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april kl. 20:48 af ringstedLC

#2

 \begin{align*} R &= -1\cdot \overrightarrow{CP}+C \\\binom{x}{y} &= -1\cdot \binom{9-5}{3-4}+\binom{5}{4} \\\binom{x}{y} &= \binom{...}{...} \end{align*}

Du må nok snarest repetére emnet vektorer.


Svar #6
27. april kl. 20:49 af Duken

Vil du forklare med ord

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april kl. 20:55 af ringstedLC

#4 De to parallelle tangenters røringspunkter må ligge på den samme diameter:

\begin{align*} P &= 1\cdot \overrightarrow{CP}+C \\ \binom{x}{y} &= \binom{9-5}{3-4}+\binom{5}{4} \\ \binom{x}{y} &= \binom{9}{3} \end{align*}


Svar #8
27. april kl. 20:56 af Duken

Okay måske jeg forstår

Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.