Matematik

Påstande kreekt eller ikke korrket?

24. april kl. 19:06 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Er det korrket at 1 er korrekt, fordi/da grafen akærer ved ved -2

Hvad med den 2.? Den fostår jeg ikke

Nr 3 må vel være korrekt på vegne af at det er en tredjegradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april kl. 19:22 af MentorMath

Hej,

Ja, det er korrekt, at f(1) = -2, da -2 er den hørende funktionsværdi til x = 1 (grafen skærer ikke i -2).

I 2) skal du se om hældningen på grafen er positiv eller negativ i det punkt, hvori grafen skærer y-aksen.

Det er korrekt, at der i dette tilfælde er 3 løsninger, da grafen skærer x-aksen i tre punkter. Indenfor gymnasiet, har alle trejdegradsligninger ikke nødvendigvis altid tre løsninger.

Håber at det giver mening - ellers må du selvfølgelig spørge igen:)


Svar #2
26. april kl. 14:37 af SkolleNørd

#1
Hej,

Ja, det er korrekt, at f(1) = -2, da -2 er den hørende funktionsværdi til x = 1 (grafen skærer ikke i -2).

I 2) skal du se om hældningen på grafen er positiv eller negativ i det punkt, hvori grafen skærer y-aksen.

Det er korrekt, at der i dette tilfælde er 3 løsninger, da grafen skærer x-aksen i tre punkter. Indenfor gymnasiet, har alle trejdegradsligninger ikke nødvendigvis altid tre løsninger.

Håber at det giver mening - ellers må du selvfølgelig spørge igen:)


2) er negativ, er der aå tale om en korrekt påstand?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april kl. 18:46 af MentorMath

#2

Påstand 2): f '(0) > 0. 

Det er korrekt at hældningen, i punktet, er negativ (bilag).

f '(0) = hældningen i punktet hvor grafen skærer y-aksen.

Altså, hældningen i punktet er negativ er ensbetydende med at f '(0) < 0.

Påstand 2) er derfor falsk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april kl. 18:46 af MentorMath

Bilag til #3:


Skriv et svar til: Påstande kreekt eller ikke korrket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.