Kemi

ioner og atomer

01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

Hvilken af følgende atomer og ioner har den mindste radius?

O2-, F-, Ne, Na+, Mg2+

Alle har 10 elektroner i alt i den form.

O2- = 8 elektroner

F- = 9 elektroner

Ne = 10 elektroner

Na+ = 11 elektroner

Mg2+ = 12  elektroner

er det så Mg2+ der har den mindste radius, fordi den indeholder fleste elektroner?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har selv angivet, at alle ionerne har 10 elektroner, så dine angivelser giver ingen mening. De giver i stedet mening som antallet af protoner i kernen.


Svar #2
01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

antallet af elektronerne er afgørende for, om radius er mindst mulig

højest elektroner = mindst radius


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2012 af mathon

                  8O2-      :8 protoner og 10 elektroner

                 9F -       : 9 protoner og 10 elektroner

                10Ne      : 10 protoner og 10 elektroner

                11Na+    : 11 protoner og 10 elektroner

                12Mg2+  : 12 protoner og 10 elektroner

 

   Hvor er der flest protoner til af attrakere de 10 elektroner : 1s2 2s2 2p6?


Svar #4
01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

Mg2+


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2012 af mathon

 

               ...hvor har du så den mindste ionradius?


Svar #6
01. januar 2012 af uiouio (Slettet)

Mg2+


Skriv et svar til: ioner og atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.