Fysik

Newtons love og kollisioner

29. juni kl. 18:59 af fysstuderende24 - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har brug for hjælp til at finde ud af hvilke af Newtons love virker bedst at bruge ift. at finde ud af fysikken bag kollisioner af køretøjer. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni kl. 23:01 af peter lind

Impulsens bevarelse.  m1v1+m2v2 = konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
I går kl. 09:47 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{og}\\&& v_{\textup{ny}}-v_{\textup{f\ae lles}}=k\cdot \left (v_{\textup{f\ae lles}} -v_{\textup{gammel}} \right )\\&\textup{hvor}\\&&k\textup{ er st\o dkoefficienten (restitutionskoefficienten)}\\&&\textup{et uben\ae vnt tal, der er karakteristisk for stofferne.}\\\\&&k=1\qquad \; \; \textup{fuldkommen elastisk st\o d}\\&& k=0\qquad\; \; \textup{fuldkommen uelastisk st\o d}\\&&0< k< 1\quad\! \! \! \textup{elastisk st\o d}\\\\&& \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
I går kl. 10:01 af mathon

                    \begin{array}{|l|c|} \textbf{kuglemateriale / underlag}&\textbf{k-v\ae rdi}\\\hline \textup{h\ae rdet st\aa l/st\aa l }&0.95\\\hline \textup{glas}/\textup{glas}&0.90-0.95\\\hline \textup{elfenben}/\textup{elfenben}&0.9\\\hline \textup{st\aa l}/\textup{st\aa l}&0.55\\\hline \textup{tr\ae }/\textup{tr\ae}&0.50\\\hline \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
I går kl. 10:17 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Ved "energitabet" under et st\o d forst\aa s det samlede tab af \textit{kinetisk energi.}}\\\\\textup{Energien er ikke \textbf{tabt}, idet en del er omsat til potentiel energi, n\aa r legemerne}\\ \textup{skifter form og resten til varme.}\\\\ \qquad \Delta E_{\textup{kin}}=\left ( 1-k^2 \right )\cdot E_{\textup{kin}}\\\\ \textup{For k=1 f\aa s heraf} \\\\ \Delta E_{\textup{kin}}=0\\\\ \textup{eller s\ae tningen:}\\\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \textup{\textit{Kun} ved et fuldkommen elastisk st\o d}\\\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \textup{bevares den samlede kinetiske energi.} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
I går kl. 10:44 af mathon

Rettelse:

\begin{array}{llllll} \textbf{og}\\&& v_{\textup{ny}}-v_{\textup{f\ae lles}}=k\cdot \left (v_{\textup{f\ae lles}} -v_{\textup{gammel}} \right )\\&\textup{hvor}\\&&k\textup{ er st\o dkoefficienten (restitutionskoefficienten)}\\&&\textup{et uben\ae vnt tal, der er karakteristisk for stofferne.}\\\\&&k=1\qquad \; \; \textup{fuldkommen elastisk st\o d}\\&& k=0\qquad\; \; \textup{fuldkommen uelastisk st\o d}\\&&0< k< 1\quad\! \! \! \textup{\textbf{delvis} elastisk st\o d}\\\\&& \end{}


Skriv et svar til: Newtons love og kollisioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.