Kemi

HASTER - kemi - afstemning

14. august 2005 af niqo (Slettet)
hej, nogle der vil hjælpe mig med at afstemme dette her:

HCl + Al ---> AlCl3 + H2

jeg ved ikk hvordan jeg skal finde OT tal for de forskkelige?

H = 1 men hvad så med Cl

Al skal findes på højre side, men der er jo ingen ladning,,

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2005 af vusk (Slettet)

OT (HCl) = -1

du kan beregne det ved at sige:
x + 1 = 0 <=>
x = -1½

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2005 af vusk (Slettet)

mente selvfølgelig x = -1 til sidst

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2005 af vusk (Slettet)

men ellers ville det da passe meget pænt med:

6HCl + 2Al --> 2AlCl3 + 3 H2

Svar #4
14. august 2005 af niqo (Slettet)

ok så, nu kender vi hvad Cl er som du skriver er -1.

For at finde ud af det med Al bruger man det samme, altså

OT AlCl3

x + 3*(-1)
x=3

Al = 3


Hvad så, nogle der kan få mig videre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2005 af frodo (Slettet)

det er en meget simpel redox, så du kan slippe væsentligt lettere om ved det, ved bare at afstemme som normalt

Skriv et svar til: HASTER - kemi - afstemning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.