Fysik

isolation af x - radioaktivitet

15. maj 2012 af LouiseTP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg ar fået stillet til opgave på baggrund af nogle forsøg, at skrive en anbefaldelse til en læge eller tandlæge, som ønsker et klæde, der kan beskytte imod 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80% og 90% af den indkommende strålings intensitet når der foretages røntgenbilleder.

Jeg tror muligvis, jeg skal bruge funktionen

I=Iο*a^x

Hvor jeg gerne vil finde x, hvordan isolere jeg x?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tag log på hver side:

x = log(I/I0) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2012 af mathon

eller
                   
                                   I = Io·e-µx

                              
                                   (I / Io) = e-µx

                                   ln(I / Io) = -µ·x

                                   x = ln(Io / I) / µ                    hvor µ er stofspecifik


Skriv et svar til: isolation af x - radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.