Fysik

Fysik jagerfly

24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Hej

Jeg er gået i stå med en fysik opgave til i morgen.

Jeg har fået følgende informationer at vide:

En jagerfly med dobbeltdække vingemålet er 8 m, bredden er 1,5 , 222 km/t tom 694 kg max 929 kg rækkevide 480 km, max flyve højde 5000 m

a) Find max opdriften og max tyngdekraften, når opdriftkoefficienten CL er 1 og densiteten er 1,1 kg/m3ud fra disse oplysninger.

Facittet er (50,0 kN - 9,1 kN)

Hvordan beregner man det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af peter lind

tyngdekraft = m*g


Svar #2
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

hvad er massen i dette tilfælde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2012 af peter lind

Der spørges om max tyngdekraften så du skal bruge den maksimale masse af flyet


Svar #4
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

så det skal være:

tyngdekraft = m gange g

tyngdekraft = 929 kg gange 9,82 N/kg = 9122,78 N


Svar #5
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Er det således?


Svar #6
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

så skal man lige huske at dividere 9122,78 N med 1000 for at for det til kN og så giver det 9,12278 kN , som i facittet står 9,1 kN. Tak for hjælpen


Svar #7
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Hvad så med max opdriften, når man skal beregne den?

Så er de noget med:

L = 0,5 gange CL gange p gange S gange v2

L = 0,5 gange 1 gange 1,1 kg/m3 gange S gange v2

Hvad er S og v i dette tilfælde? Er vores hastighed 222 km/t ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Fysik jagerfly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.