Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Matematik A og kemi A - valg af emne?

19. oktober 2012 af Hingo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Sidder og prøver at finde ud af hvilket emne jeg skal vælge til mit SRP - fagene er valgt og det er blevet Matematik og Kemi, begge på A-niveau.

Har siddet og kigget lidt herinde på siden, og kan se at der tidligere er blevet foreslået Reaktionskinetik - dette er dog en del af vores kernestof. Da man skal "gå ud over" kernestof er dette vel ikke en mulighed?

Har så senere hen stødt på noget der hedder Oscillerende reaktioner. Det lader dog til at være ret avanceret og er lidt nervøs for om man så kommer til at lave det forkert? Samtidig om det er et godt emne....

Er der ellers andre muligheder som går ud over kernestof, og som der er litteratur omkring (Synes umiddelbart at det virker svært at finde litteratur omkring oscillerende reaktioner)?

I forhold til at lave et forsøg sammen med sin opgaven, er dette så en god idé? Et par af lærerne på min skole har frarådet dette, da vores opgaven skal skrives på én uge og der derfor ikke er meget tid til overs... Samtidig må opgaven maksimalt fylde 20 sider.

 

Håber at der er nogle som er i stand til at hjælpe! :-)

 

mvh

Mads 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Jeg ved intet om kemi, men prøv at kigge her:

http://www.math.ku.dk/formidling/studieretningsprojekter/


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2012 af Sokola (Slettet)

Du kan f.eks. skrive om Forgiftning. Se i bogen "Matematik i virkeligheden, bind 2" (skrevet af Allan Baktoft) - der er et afsnit, der hedder "Forensic Math", som omhandler bl.a. dødstidspunkter og forgiftning. Vælger du forgiftning, vil matematikdelen bestå i at opstille nogle modeller for, hvordan gift (eller andet) spreder sig i kroppen. Kemidelen vil bl.a. være reaktionskinetik (en stor del af det). 

Selvom reaktionskinetik er i kemi-pensum, kan det sagtens gå! Jeg havde næsten valgt det, og det var der ingen problemer med (endte med at skrive i Mat og hist - om kolera). Har dog en veninde som skrev om forgiftning - og hun endte med 12.

Den omtalte bog er meget brugervenlig ift. matematikdelen! Det bliver beskrevet meget udførligt, hvordan man laver modellerne - så din opgave bliver, at fylde de rigtige "data" ind i (dermed ikke sagt, at der ikke kan opstå problemer - for man skal lave et GIGA regneark i excel) ;)

 

 


Skriv et svar til: Matematik A og kemi A - valg af emne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.