Samfundsfag

Fordele eller ulemper ved multikulturelt samfund

31. januar 2013 af Mettehund (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

 

Nu har jeg snart søgt nettet, tyndt - uden at finde svar.

Er der nogle af jer kloge hoveder, der kan sige mig hvad med fordelene og ulemperne ved et multikulturelt og multietnisk samfund er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af abdijr (Slettet)

Hej. 

 

Fordelene ved et multikulturelt samfund er, at man som person har muligheden for at udfolde sin dannelse af identitet. Her får man mulighederne for en større omgang med forskellige kulturer. Man har mulighed for at ”blande dem sammen” og vælge fra og lægge til osv. 
Ulemperne ved et multikulturelt samfund er, at man vil kunne miste sine rødders normer og værdier. Så snart et individ fra en anden etnisk herkomst en Storbritanniens vil der være tale om dobbeltsocialisering, med mindre familien lader sig assimilere, ligesom Parviz i novellen My Son The Fanatic gør.  Han bryder med alle de normer der indgår i Pakistans kultur, religion og traditioner. Han spiser svin, drikker alkohol og begår utugt. Hvis tilfældet havde været, at Parviz levede i Pakistan og gjorde de her ting, så ville der være tale om sanktioner som håndafhugninger, piskeslag, stening og i værste tilfælde dødstraf.

 

Jeg har netop afl en SRO (studieretningsopgave) for nogle uger siden på gymnasiet omkring et multikulturelt samfund i Storbritannien. Håber svaret er til hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2014 af villadsen11 (Slettet)

Det multikulturelle samfund har efterhånden etableret sig godt og grundigt i mange lande rundt omkring i verden. Med USA som det store forbillede, har fortalere for det multikulturelle samfund, pointeret at man sagtens kan have et velfungerende land, på trods af mange forskellige kulturer. Disse fortalere ser det som en klar fordel at multikulturismen binder folk fra hele verden sammen, og skaber et globalt fællesskab. Fordelen er da også, at man får en masse viden om nye og fremmede kulturer og dermed bliver oplyst om, hvilke forskelligheder der er mellem sin egen og andre kulturer. Som følge af globaliseringen, hvor folk konstant rejser på kryds og tværs af landegrænserne, kan det ligeledes ses som en klar fordel, at være oplyst om forskellige kulturer, og hvilke normer og værdier der danner grundlag, for de respektive kulturer. Rejser man eksempelvis til Tyrkiet kan det åbenlyst være meget relevant og væsentligt, at vide noget om det tyrkiske samfunds normer og værdier. Man kan i hvert fald sige, at det på ingen måde skader, at være oplyst om fremmede kulturer. Globaliseringen medfører endvidere, at man på tværs af landegrænserne kan arbejde i et land, man ikke er bosat i, samtidig med at det bliver nemmere at immigrere til et nyt land, eksempelvis for at arbejde der. Historisk set har flere lande, heriblandt Danmark og Storbritannien, hentet arbejdskraft fra udlandet, af økonomiske årsager blandt andet. Dette medfører at fremmede kulturer bliver bragt til landet, og skaber altså netop et multikulturelt samfund.       


Skriv et svar til: Fordele eller ulemper ved multikulturelt samfund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.