Fysik

Opgave i fysik

19. november 2013 af cien854 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften allesammen. Sidder med en fysik opgave som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen som kan hjælpe mig :-)

Et solpanel modtager på 10 sekunder 220 J fra solstrålingen.
1) Hvor stor effekt modatger solpanelet ?
Solpanelet har et areal på 200 cmog er vinkelret på solstrålingen.
2) Hvad er solstrålingens intensitet i W/m2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Effekten er modtaget energi pr. tidsenhed.

2) Intensiteten er effekten pr. arealenhed.


Svar #2
19. november 2013 af cien854 (Slettet)

Kan det uddybes mere? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke forklaringerne?

1) Modtaget energi: E = 220 J . Tidsrum: t = 10 s . Beregn effekten P = E/t .

2) Arealet: A = 200 cm2 . Effekten P fra 1). Beregn intensiteten I = P/A .


Skriv et svar til: Opgave i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.