Fysik

Hvad er Radioaktive henfaldsskemaer??

01. januar 2014 af plotter65 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen

Jeg er ved at skrive en fysikrapport, hvor jeg bl.a. skal skrive om Radioaktive henfaldsskemaer (kernekort/isotopkort). Håber der er nogle der kan hjælpe mig med hvad Radioaktive henfaldsskemaer er????:-)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2014 af peter lind

Det beskriver hvad der sker under et radioaktivt henfald. Til venstre angiver man moderkernen derefter en pil og dernæst henfaldsprdukterne På http://da.wikipedia.org/wiki/Radioaktivitet kan du se nogle eksempler. Under alfa henfald er der et godt eksempel. På venstre side angiver U at det er et uranatom med antal positve ladninger Z=92 og antal neutroner og protoner A = 238. på højre side er angivet at der kommer et thorium atom med Z=90 og A = 234 samt en alfa partikel (helium) med Z=2 og A=4


Skriv et svar til: Hvad er Radioaktive henfaldsskemaer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.