Kemi

massen af et atom

10. februar 2014 af Kotoko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan det passe, at hvis 6,0221*1023 carbon-12 atomer vejer 12gram, så må et 12C-atom veje

12g/(6,0221*1023)=1.99*10-23 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er en konsekvens af massens additivitetsegenskab.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af mathon

  pr definition
                           1 g = {NA} u

                           {M} g = {NA} · ({M} u)

hvorfor
molmassetallet i gram  er lig med atom/molekylmassetallet i atommasseenheder

......................

    X = {X} · [X]         hvor for størrelsen X  {X} er talværdien og [X] er enheden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2014 af mathon

                 1 u = NA-1 g  =  1,66054·10-24 g


Skriv et svar til: massen af et atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.