Almen studieforberedelse (AT)

HJÆLP til AT-emne i samf A og eng A

11. marts 2014 af simiso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal skrive AT med det overordnede tema "Mad og mennesker". 
Jeg har valgt at skrive i samfundsfag A og engelsk A, men er meget i tvivl om emne og jeg vil derfor høre, om der er nogle kreative sjæle derude, som har nogle gode idéer.

Jeg har overvejet noget social arv og social ulighed i USA og evt. placeringen af junk-food restauranter i udsatte områder/dårligt miljø i USA. Men umiddelbart synes jeg ikke, at der er nok kød på emnet.

Ellers ville noget reklameanalyse også være spændende. Jeg vil gerne udenom det politiske system i USA og helst ind på noget social arv og social ulighed. Kan I hjælpe? Forslag modtages med stor glæde


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2014 af johannekruse (Slettet)

Hej!

Jeg sidder selv og arbejder med forholdet mellem mad og socialklasser i det amerikanske samfund. Jeg analyserer scener fra filmen Precious, hvor vi netop ser et 'trælst' forhold til mad og en negativ fremstilling af maden. Og så laver jeg en reklame analyse  - jeg håber på at kunne finde en reklame som viser rige mennesker som spiser sundt og er glade eller sådan..

Jeg undersøger årsagerne i samfundsfag ( strukturelle, sociologiske og økonomiske).  Jeg diskuterer om forskellen mellem mad i de forskellige socialklasser er et problem og om det bør løses, hvor jeg tager udgangspunkt i ideloger samt sociologiske teorier. 

Jeg ved ikke om det evt. kunne inspire dig :)


Svar #2
11. marts 2014 af simiso (Slettet)

Det lyder vildt spændende! TUSINDE tak! Det er lige præcis et sådan tema, jeg havde tænkt på.
Men i mit tilfælde hvad ville man så skulle redegøre for der?
Jeg skal have forberedt spørgsmål på de tre taksonomiske niveauer og analysespørgsmålet kunne jo netop, som du siger, være "analyser udvalgte scener i filmen Precious samt inddrag en analyse af en udvalgt reklame" - eller noget i den stil. Men har du idéer til det redegørende og det diskuterende niveau? :)
Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af johannekruse (Slettet)

Jeg har valgt ikke at have et redegørrende underspørgsmål med - det sagde min vejleder god for, men du må nok hellere høre ding egen vejleder :)

Til det diskuterende niveau har jeg overvejet noget i retningen af:

-diskutér om det er et problem og om problemet bør løses.

Det bliver nok egentlig mest en ideologisk diskussion men engelsk kan bruges - man kan inddrage viden om amerikanske værdier fx.  Eller evt. sociologer som Habermas :)

Man kunne vel igrunden også have et diskuterende sprøgsmål som hed : diskuter hvordan problemet kan løses eller 'diskuter hvilke konsekvenser problemet har'.. :)

Har du en idé til en reklamefilm? Der sidder jeg lidt fast.


Svar #4
11. marts 2014 af simiso (Slettet)

Altså man kan sige, generelt er McDonalds rigtig dygtige til at fremstille deres mad som vejen til lykke. Det her med at de benytte ham klovnen, Ronald McDonald, og skaber et symbol for glæden osv. Den er selvfølgelig også oplagt med McDonalds, men den ville umiddelbart være en sikker vinder. Men hvis det skal være rige mennesker, så er McDonalds jo nok ikke oplagt. Og problemet er nok, at steder hvor "rige" spiser, reklamerer ikke så ofte. mmh... jeg går i tænkeboks!

Men for at jeg har forstået det præcist, vil du så undersøge sammenhængen mellem typer af mad og så hvem der spiser det. Eksempel: rige mennesker spiser sushi, socialt udsatte spiser McDonalds, eller hvordan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2014 af johannekruse (Slettet)

Jeg har faktisk lige fundet den her : https://www.youtube.com/watch?v=yjayxnZBd4w 

Jae, det tror jeg egentlig måske jeg vil. Jeg googlet rundt på 'social class and food i the US' og der har jeg fundet nogle undersøgelser sådan :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2014 af RasmusHjort (Slettet)

Hey!

Jeg ville lige høre om du nåede videre med det og i så fald, om du så kunne sende din synopsis. Sidder nemlig nu med samme emne.


Svar #7
30. marts 2014 af simiso (Slettet)

Jeg har først skrivedage på torsdag og der er derfor ingen synopsis at sende desværre :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2014 af RasmusHjort (Slettet)

Hvordan lyder din endelige problemformulering så? :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2014 af johannekruse (Slettet)

Min var noget i retningen :"Hvordan er forholdet mellem mad og mennesker i USA og hvad siger det om det amerikanske samfund?"


Skriv et svar til: HJÆLP til AT-emne i samf A og eng A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.