Kemi

Kvantitativ analyse

20. april 2006 af saramusser (Slettet)
Opg 3 August 97. Delopgave e.

Jeg har 289 mg af et pulver(en blanding af NaBr og NaI), som opløses i vand. Ved titering finder man frem til at der skal bruges 24,9 mL 0,100 M AgNO3 for at bundfælde alle Br- og I- efter følgende reaktionsskemaer:
Ag+(aq)+ Br-(aq) -> AgBr(s)
Ag+(aq)+ I- (aq) -> AgI(s)

Beregn massen af NaBr og NaI i den afvejede mængde af pulveret.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2006 af Freud (Slettet)

jeg tror du kan bruge formlen:

m=n*M

m= masse
n=stofmængde
M= Molar masse

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2006 af Quasar (Slettet)

n(NaI)+n(NaBr)=n(AgNO3)

m(NaI)+m(NaBr)=289mg


To ligninger med to ubekendte...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2006 af dnadan (Slettet)

skal man gå ud fra er der er tale om lige store stofmængder af NaBr og NaI?

Svar #4
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Hvordan ved jeg hvor meget der går til hvert stof?

Svar #5
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Hov undskyld, havde ikke set at i havde skrevet.. :)
Nej der er ikke lige meget af hvert stof.. Prøver lige Quasar's.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2006 af Quasar (Slettet)

#5: Husk, at du i anden ligning skal anvende enheden g: 0,289g

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2006 af Quasar (Slettet)

#6: Såfremt du anvender enheden mol.

Svar #8
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Jeps.. Har lige regnet lidt på det.. Får m(NaBr)=-0,184 g.. ;) Så har vist lavet en regnefejl et sted. Men tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2006 af Quasar (Slettet)

m(NaBr) = 184mg

Svar #10
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Hmm, kan simpelthen ikke finde fejlen.. Underligt..

Svar #11
20. april 2006 af saramusser (Slettet)

Har fundet det.. ;) Tak!

Skriv et svar til: Kvantitativ analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.