Fysik

Fysik-problem

29. januar 2007 af diskolady (Slettet)
Hej Alle.... Jeg er igang med min fysikrapport, og mangler kun en opgavev jeg ikke kan finde ud af... Derfor håber jeg på at folk eventuelt kunne komme med idéer eller hjælp...

Opgaven lyder: en tegnestift med det yderste at spidsen klippet af, har en diameter på 1 mm. Antag at denne tegnestift presses ned i et gulv med en kraft...
F = 500 N.
hvilket tryk udøver tegnestiften på underlaget?

Jeg ved, at 9,82 som er tyngdekraften spiller en rolle, men kan ikke finde ud af, at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

p = F/a
- "Tryk er lig med kraft per areal."

Jeg kan ikke se hvorfor tyngdeaccelerationen skulle have indflydelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#1
du ser ikke ordentligt efter..

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

#2
Det var da den værste omgang vrøvl.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25515


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2007 af mathon

sorry!
regne/skrivefejl i svar #4
korigeret
i
http://peecee.dk/?id=25517

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af mathon

korigeret --> korrigeret

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2007 af Viggo99 (Slettet)

hallo! du skal bruge ligningen:

x*p^4/72,1*F*h*potensen af 936522,99/3^71

Så skulle du nok kunne regne det ud

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2007 af Darwin (Slettet)

#0

Bør g inkluderes?

F_g=mg m ~ 1 gram ---> F_g << F.

Ergo er det ligegyldigt.

Skriv et svar til: Fysik-problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.