Debat

10 i gennemsnit

30. januar 2007 af rikshan (Slettet)
Er der nogen af jer, der indtil videre, har et gennemsnit på 10.
Hvis ja, må I da have nogle gode råd. Er det fordi I er stræbere, eller får I dem bare?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Akademic (Slettet)

Hvordan kan man bare få dem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Altså i de karakterer jeg har fået indtil videre har jeg ca. et snit på 10 - men det holder nok ikke længe, når store fag som dansk og samf. slutter!

Men kan da bare sige, at så længe man arbejder hårdt og laver sine ting ordentligt, så får man en ordentlig karakter! Det er ikke fordi jeg er specielt stræber - i forhold til nogle- men i forhold til andre er jeg det rene vand!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

jeg fik dem bare. Lavede kun de nødvendige afleveringer. Jeg forstod også det meste med det samme det blev gennemgået... og så alm. samfundsviden (hhx)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2007 af Jerslev

#0: Mit STX snit er pt. på en 10,3. Jeg gør ikke det helt store for at få de karakterer. Det er med gammel skala btw.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Mit gennemsnit er på 10.8 indtil videre, men det kan jo godt skramle nedad. Jeg laver mine lektier; det er det magiske trick.. For mig..

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af MHE (Slettet)

Jeg har et universitetsgennemsnit omkring 10, til gengæld er mit gymnasiegennemsnit til at tørre næse i :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Det bedste trick er at man interesserer sig for tingene og synes de er spændende. Hvis man dybest set er glad for fagene, så lærer man lettere.

#6 MHE: Hvilke lærere havde du da du gik på Hjørring Gym? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2007 af mackie (Slettet)

Jeg fik et snit på 10+ i gym. Det var noget forskelligt fra fag til fag hvad jeg gjorde for at få gode karakterer. I nogle fag lavede jeg ikke specielt meget, lavede bare lektierne. Men der var nogle fag jeg ikke som udgangspunkt var så god til og i de fag måtte der lægges en del ekstra arbejde i det. Men det er svært at sige hvad det præcis er man gør. I de naturvidenskabelige fag må man jo bare prøve at læse rigtigt grundigt på det og være meget grundig med sine afleveringer og evt få hjælpe af de gode i klassen i starten, hvis ens lærer ikke forklarer tingene så godt. I de humanistiske fag kan man læse supplerende litteratur hvis man gerne vil vide lidt mere, det plejer lærerne at blive imponerede af. Mit indtryk var klart at dem der havde en bred viden i forvejen virkeligt scorede de høje karakterer. Det er selvfølgelig altid nemmest hvis man har en vis fornemmelse for faget og ikke skal gøre så meget for at få de høje karakterer, men det er altså også muligt at knokle lidt for det og opnå 10-11-taller alligevel.

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Nogle fag kan umiddelbart virke skræmmende, især hvis man har haft dårlige oplevelser/lærere i folkeskolen eller aldrig fulgte med, men hvis man virkelig arbejder med sine svagheder, får man som regel fat i det alligevel. Det er bare min erfaring.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2007 af mackie (Slettet)

En anden ting man kan gøre er at snakke med sine lærer og sige at man gerne vil have en højere karakter og om de kan fortælle hvad man kan gøre, altså få præciseret hvor ens svagheder ligger og hvordan man kommer videre derfra. Det plejer de fleste lærer meget gerne at ville, de kan jo godt lide elever der er interesseret i faget ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#0: Sidste år vi mit gennemsnit to-cifret, men nu er jeg faldet. Jeg tror, at det er mest vigtigt at være målrettet. Hvis du ved, hvad du vil læse efter gym så synes jeg du skulle bruge din tid på det. Det ville være dumt at bruge sin tid på engelsk og tysk, hvis man alligevel ikke skal bruge det senere... men det er kun min holdning..

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2007 af mackie (Slettet)

Ja, med mindre man selvfølgelig skal bruge et højt snit for at komme ind på den uddannelse man vil ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg fik +10 i gymnasiet, og det eneste jeg gjorde var at sætte mig over i et hjørne og vente på at lærere lovpriste mig ... jamen hurra da -- selvfølgelig skal man lave noget for at få gode karakterer (og så skal man jo også være bogligt anlagt). Intet kommer af sig selv!

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#12: Ja, jeg kan se, at du læser Medicin :-)
Hvor meget skal man have for at blive optaget?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2007 af mackie (Slettet)

I år skulle man have 10,0 på KU, lidt mindre i Odense og Århus.

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

#11
Det er en dum holdning at have. Ungdommen er en af de få tider hvor du har tid til at lære såkaldte "ubrugelige" ting. Når man begynder på en videregående uddannelse og engang får job, så har man ikke længere den mulighed. Så må man selv betale for det, og lære det på fx aftenskole. Så det at gå i gymnasiet er et privilegium man skal benytte sig af.

Brugbart svar (0)

Svar #17
31. januar 2007 af ButtGoat (Slettet)

Jeg ligger på et eller andet sted mellem 10 og 10,4 i snit. Jeg synes egentlig ikke jeg laver så forfærdelig meget, og jeg læser kun til 1/3 eller halvdelen af mine timer, men laver alle afleveringer, til gengæld har jeg klæbehjerne, og ting hænger ligesom bare fast. Jeg har engageret mig en lille smule i elevrådsarbejde, egentlig mest for at holde fri fra timerne, men det hjalp hos en enkelt lærer eller to tror jeg. Det vigtigste for mig er, at jeg er interesseret i at lære noget. Jeg kan godt lide at komme i skole, når jeg da ikke har været på druk dagen inden. Jeg synes det er fedt at få mere viden ind i hovedet. Det betyder nu altså ikke, at mit fravær er lavt, det ligger på en 5% for året alligevel. Være en smule insisterende på at få noget ud af timerne i stedet for at sidde og gøjle dem af med sidemanden, selvom det er fristende. Hvis ikke man er interesseret, så virk som om. Og jeg er helt sikkert enig med mackie i #10, snak med dine lærere, så er de opmærksomme på, at du prøver.

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. januar 2007 af FaNdA (Slettet)

Jeg får dem bare..

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#16: Senere i ens liv behøves man ikke at gå på aftenskole for at lære noget. Det kan man læse i en bog. Jeg siger jo heller ikke, at man ikke skal lave sine lektier. Jeg mener bare et det er bedre at være målrettet end at stræbe efter 11 og 13 taller i alle fag.

Brugbart svar (0)

Svar #20
31. januar 2007 af 150972 (Slettet)

Man får gode karakter hvis man har en stor røv. Den skal man sidde på i mange timer hver dag. Øvelse gør mester.

Slid og hårdt arbejde. Jeg tror på at det meste kan blive spændende hvis man bare knokler på.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.