Dansk Historieopgave

diskuterende del ang. englands togterne

14. marts 2007 af claes89 (Slettet)
Hej jeg skriver min dansk/historie opgave i øjeblikket, og skriver om de englands togte vikingerne foretog.
Jeg har valgt at dele min problemformulering op i tre dele: redegørende, analyserende og diskuterende..
Den analyserende og redegørende har jeg okay styr på, mens den diskuterende er jeg ikke sikker på, at jeg har valgt den rigtige indgangsvinkel.

mit diskuterende problemformuleringsspørgsmål: Hvorvidt var vikingerne teknologisk længere fremme og hvilken betydning havde det for indtagelsen af England?

det er specielt det med hvorvidt de var teknologisk længere fremme.Oog det lægger jo op til, at snakke om vikinge skibene. Men hvad kan man diskutere om dette emne? Der er ikke en bog der vil sige, at vikinge skibene var underlegne på nogen vis.

På forhånd tak,
Claes

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2007 af FredeW (Slettet)

Jeg tror, du skal se på teknologi en lidt bredere forstand. Ja, vikingernes skibe var sikkert mere avancerede - her kan du stadig bruge en del plads på at fortælle hvilke kilder der viser, hvilke tegn du har på det.
At skibene var gode har selvfølgelig den fordel at vikingerne kunne komme til England - og på den måde var de selvfølgelig afgørende betydning.

Her skal du være opmærksom på, at det ikke er ret givende for din diskussion at kigge på englændernes skibe, for de skulle jo ikke sejle hele vejen til DK/Norge.

Derfor vil jeg anbefale, at du også kigger på våben, infrastruktur osv.

Svar #2
16. marts 2007 af claes89 (Slettet)

Så vidt jeg ved har vikingernes våben ikke haft en særlig stor indflydelse på deres togter til England. Jeg har afsluttet opgaven allerede, og skrev ikke meget om infrastrukturen i det diskuterende afsnit, da hele handlingen foregik i England..
Jeg har dog været meget inde på vikinge skibene og har nævnt at Englændernes skibe var i dårligere stand.. I det diskuterende afsnit lagde jeg specielt fokus på den første periode 793-830/35 hvilket jeg synes er der hvor at vikingeskibet har størst betydning..

Nå men ellers tak for hjælpen, jeg fandt ud af det og håber at min lærer synes ligeså..

Skriv et svar til: diskuterende del ang. englands togterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.