Fysik

fysik - Mekanik

15. april 2004 af millie (Slettet)
Hej!

Jeg kan ikke finde ud af disse to opgaver, alt hjælp er godt..

1) Nogle personer skubber en bil i gang. Bilens masse er 980 kg. Bilen bliver derved påvirket af en resulterende kraft på 200 N.

Bestem bilens acceleration?

2) En bil med massen 1200 kg accelererer, idet hastigheden i løbet af 6,0 s ændres fra 40 km/h til 50 km/h

Hvor stor er den resulterende kraft på bilen under accelerationen?

På forhånd tak, kan bruge alt fra..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2004 af riquelme (Slettet)

1) Newtons 2. lov: F=m·a (hvor F er den resulterende kraft, m er massen og a accelerationen

2) find den gennemsnitlige acceleration ([hastighedsændring]/[tid]) og brug Newtons 2. lov igen, idet du denne gang kender a..

Svar #2
15. april 2004 af millie (Slettet)

Passer det med at 1) giver 200 N/980 kg = 0,20 m/s^2 ?

Og 2) skal jeg tage (1,66 m/s)/6.0 s.
= 0.277 m/s^2 også er Fres = 1200 kg x 0.277 = 332,4 m/s^2?

eller det er forkert ikke?

Svar #3
15. april 2004 af millie (Slettet)

ups... passer det ikke bedre hvis jeg siger i 2)

2,8 m/s / 6.0 sek. = 0.466 m/s^2
også F = 1200kg x 0,466m/s^2 = 5592 m/s^2

Svar #4
15. april 2004 af millie (Slettet)

igen en fejl det kommer ud i 2) i N, så det bliver 5592 N ik?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2004 af riquelme (Slettet)

jo.. men det giver nu kun 559 N.. men ellers ok

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2004 af riquelme (Slettet)

eller 556 N mere præcist

Svar #7
15. april 2004 af millie (Slettet)

Ja, jeg var lige lidt for hurtig..
Men tak for hjælpen

Skriv et svar til: fysik - Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.