Kemi

Oxidationstal

08. november 2007 af Lucretia (Slettet)
KClO3 + C -> KCl + CO2

Tildel atomerne oxidationstal og afstem reaktionsskemaet, idet du gør rede for elektronregnskabet ved reaktionen.

Jeg har virkelig svært ved det med OT, håber nogen vil være så hjælpsomme og forklare mig hvordan jeg løser opgaven.

Svar #1
08. november 2007 af Lucretia (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2007 af mathon

2KClO3 + 3C -> 2KCl + 3CO2

OT(K) i KClO3 = +1
OT(K) i KCl = +1

OT(Cl) i KClO3 = +5
OT(Cl) i KCl = -1

OT(O) i KClO3 = -2
OT(O) i CO2 = -2

OT(C) i C = 0 (frit grundstof)
OT(C) i CO2 = +4

Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.