Biologi

rapport om proteaser

15. november 2007 af ciel (Slettet)
håber nogle kan hjælpe med dette :)

jeg skal forklare hvorfor proteaser (i vaskepulver) ikke reagerer ved køleskabstemperatur og stuetemperatur?

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Det gør de, det tager bare lang tid. Enzymreaktioners hastighed er proportional med temperaturen, optil denatureringen...

Svar #2
15. november 2007 af ciel (Slettet)

tak :)

jeg har lige et spørgsmål mere.
jeg har lavet følgende skema:
pH 2 Reaktionen kan skyldes høj surhed 9 min
pH 4 Ingen reaktion >20 min
pH 7 Gelatinenedbrydning 19 min
pH 9 Gelatinenedbrydning 16,42 min
pH 10 Ingen reaktion >20 min
pH 14 Ingen reaktion >20 min

det viser enzymholdiges reaktionsevne ved forskellige pH-værdier
Mit spørgsmål er hvorfor der sker reaktioner ved nogle af pH'erne og ikke ved andre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Proteiner virker bedst under bestemte pH-værdier (pH-optimum). Derfor er grunden til at de virker mindre godt ved pH værdier som er højere eller lavere, pga. ændret active-site i enzymet, som ændres pga. ændrede hydrogenbindinger, så substratet ikke kan passe ind i active-site..

Svar #4
15. november 2007 af ciel (Slettet)

men hvorfor sker der så sådan en hurtig reaktion ved pH 2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Ok, kom med nogle facts omkring forsøget!

Hvilket enzym, hvordan/hvad etc!...

Svar #6
15. november 2007 af ciel (Slettet)

Formålet med forsøget er, at fremstille enzymholdigt vaskepulver ud fra enzymfrit vaskepulver, og udfra dette har vi tilsat henholdsvis HCl og NaOH for at se hvilken pH-værdi der var mest effektiv. Enzymet er savinase

Skriv et svar til: rapport om proteaser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.