Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

sædelighedsfejden - da/his opgave

27. november 2007 af oosmiilyoo (Slettet)
Hej

jeg har valgt at skrive om sædelighedsfejden i min da/his opgave, men jeg har brug for lidt hjælp til at komme igang.


mangler et hovedespørgsmål og nolge under spørgsmål (de taksonomiske niveauer)

så hvis i simpelhen brænder inde med nogen så sig det :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af agentkatwin (Slettet)

Hm, ved ikke om du kan bruge det til noget. Men skrev historieopgave om sædelighedsfejden i 2.g, hvor min problemformulering løs således:

I denne opgave vil jeg undersøge, hvlke problemstillinger der blev diskuteret, og hvilken udvikling og hvilke tendenser der lå til baggrund for at debatten blussede op. Jeg vil envidere undersøge, hvem der prægede debatten, hvilke synspunkter der kom til udtryk, og hvordan debatten udviklede sig. (Jeg kunne forestille mig at det særligt var her du kiggede på de mere danskfaglige ting - der er mange noveller, romaner osv) Til slut vil jeg forsøge at vurdere, om der skete nogle ændringer i det borgerlige familieliv og i ligestillingsproblematikken som følge af debatten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af carina400 (Slettet)

Hej.
Jeg skrev 2.g's opgave om kvindernes kamp for valgret, så det er ikke helt det samme, men kan være min problemformulering kan give lidt inspiration(fik 10 for den): I denne opgave vil jeg:
1) Redegøre for selve forløbet, hvor jeg vil komme ind på starten på kvindernes kamp og gennemgå, hvordan kravet om kvinders valgret tog form. Derefter vil jeg:
2) Analysere, ud fra kilder, holdningerne til kvindernes valgret. Jeg vil se på to forskellige holdninger hos to vigtige kvindeforkæmpere og dernæst holdningen hos en modstander af kvindelig valgret. Så vil jeg:
3) Redegøre for den samfundsmæssige baggrund og herunder komme ind på, grunden til kvindekampen startede lige i den periode, den gjorde. Jeg vil også se på hvilket syn, der var på kvinden dengang, som skyldtes modstanden mod valgretten, om der skete nogen anden udvikling i perioden og om andre landes kvindekampe var med til at inspirere Danmark. Derefter vil jeg diskutere kvindebevægelsens betydning i forhold til andre faktorer og afslutningsvis vil jeg samle svarene på denne problemformulering i en konklusion.
Mvh Carina

Svar #3
28. november 2007 af oosmiilyoo (Slettet)

tak begge to de er guld værd:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2007 af MTS (Slettet)

Hej med dig.

Jeg skrev historie/dansk-opgave om Det moderne gennembrud med fokus på opbrud i kønsroller, og det vil selvfølgelig sige at sædelighedsfejden også var en del af det.

Min problemformulering lød således:

Jeg vil redegøre for den historiske baggrund for opbruddet i kønsrollerne i det moderne gennembrud, herunder vil jeg gennemgå liberalismen og inddrage Dansk Kvindesamfund fordi det har en stor betydning for kvindesynet i det moderne gennembrud. Derefter vil jeg analysere dramaet ”Et Dukkehjem” skrevet af Henrik Ibsen i 1879 og til sidst diskutere, hvad der var vigtigt i forhold til, at synet på kvinder ændrede sig i perioden.

Håber det kan bruges. Min opgave er også at finde herinde, hvis du har brug for mere inspiration.

Held og lykke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2010 af katrinefrost (Slettet)

hej (:

Jeg er selv i samme problem med en problemformulering, men fik nu nogle gode råd.

jeres emner lyder rigtig spændende, så nu kunne jeg godt tænke mig at høre hvilke tekster i har brugt? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2010 af mathon

søg på

sædelighedsfejden

her i Forum


Skriv et svar til: sædelighedsfejden - da/his opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.