Matematik

blandingsforhold fortynde saft

26. juni kl. 21:55 af shain - Niveau: 9. klasse
bilede

Svar #1
26. juni kl. 22:00 af shain

er forholdet 1/4

betyder det at 1 dele vand er 0,2 og saft er 0,8



73/0,8
73*0,8
73*0,2
73/0,2

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni kl. 22:37 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni kl. 22:48 af Eksperimentalfysikeren

Det er ofte uklart, hvad der menes med blandingsforholdet 1:4. Er det 1 del saft til 4 dele vand eller 1 del saft i 4 dele af blandingen.

Hvis der står, at blandingen er 1:4, er det 1 del saft i 4 dele blanding.

Sådan som det er formuleret er det ikke sikkert, hvilken fortolkning, der er rigtig.

Der er tilfælde, hvor det er vigtigt at kende blandingsforholdet, f.eks. ved blanding af filmfremkalder ud fra koncentreret fremkalder. Her står der ofte 1+4 for at understrege, at det er 1 del fremkalderkoncentrat + 4 dele vand.

Hvis vi antager, at der er tale om 1 del saft til 4 dele vand, kan hele flasken være den ene del saft, mens der så skal 4 flasker vand til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni kl. 22:51 af ringstedLC

Et blandingsforhold på 1:4 betyder, at man til en del konc. hyldebærsaft skal tilsætte 4 dele vand. En liter koncentrat giver altså 1 + 4 = 5 liter blandet saft.


Svar #5
26. juni kl. 23:03 af shain

Hvordan beregner man det?

Svar #6
27. juni kl. 09:42 af shain

73*5= 365 cl?

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. juni kl. 11:52 af SuneChr

Vi har 73 cl koncentreret saft
Blandingsforholdet er 1:4
Hver gang vi har 1·73 cl koncentreret saft, har vi 4·73 cl vand
Vi får altså i alt 1·73 + 4·73 = 5·73 cl saftevand
# 6   Dit svar er korrekt.


Svar #8
27. juni kl. 12:23 af shain

Tak

Skriv et svar til: blandingsforhold fortynde saft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.