Samfundsfag

Den sociale arv

16. april 2008 af frk-k (Slettet)
Hej!

Skal aflevere en problemstilling (som aflevering) i morgen. Vi har fået udleveret 3 korte tekster som handler om den sociale arv og sampler-generationen.
Jeg har lavet de nedenstående spørgsmål men synes selv det første (redegørende) er ret dårligt, fordi jeg i spørgsmål 4 alligevel kommer ind på Giddens og Bourdieus teorier om social arv. Nogle som har nogen ideér til et andet første spørgsmål, som selvfølgeligt skal redegøre for nogle af de nedenstående spørgsmål?

1. Redegør for Giddens og Bourdieus holdninger/teorier omkring den sociale arv.
2. Vurder hvor stor betydning den sociale arv har for valg og gennemførsel af uddannelse.
3. I hvilket omfang adskiller Danmark sig fra andre europæiske lande med hensyn til at bryde den negative sociale arv?
4. Diskuter om det er muligt for den danske velfærdsstat at konstruere et uddannelsessystem som kan overvinde problemerne med den sociale arv.

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af FredeW (Slettet)

En mulighed kunne være at kigge på problemet faktiske omfang, altså noget i retningen af: "Redegør for den sociale arvs omfang i Danmark. Kom f.eks. ind på antallet af børn med ufaglærte forældre der får en videregående uddannelse og blabla".

Problemet bliver så, at det overlapper spørgsmål 2 lidt, men umiddelbart synes jeg, det passer bedre til et redegørelsesspørgsmål end til et vurderingsspørgsmål.

Når det så er sagt, synes jeg ikke umiddelbart, der er noget galt med at redegøre for teorien i et spørgsmål og så bruge den i en diskussion i et andet spørgsmål (men det skal tages med forbehold, da jeg ikke kender formkravene).

Svar #2
16. april 2008 af frk-k (Slettet)

Nej, kan godt følge dig i det med at jeg godt kan redegøre for det først og så diskutere det senere.. Men tror ikke min lærer har samme holdning (desværre)

Men tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

1) Giddens teori går ud på, at mennesket er bestemt af samfundet. Han mener, at samfundet er påvirket af vores adfærd, bevidsthed, og identitet via familien og individet.
De unge er frigjort fra traditionerne: kulturel frigørelse.

FRA MINE NOTATER

Svar #4
16. april 2008 af frk-k (Slettet)

#3 Tror lidt du har misforstået noget, skal ikke bruge hjælp til at besvare spøgsmålene - men hjælp til at stille et bedre redegørende spørgsmål..

Men tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#4 hehe sorry

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2008 af madssi (Slettet)

Du skal måske også belyse, at regeringen mener, at der ikke findes en socail arv! Dette ville være en udemærket konstatering / eller bekræftelse af meninger, i blandt folket, om det samfundspolitiske, da dette skaber store kløfter og debatter, folket i mellem.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2015 af amaliemals (Slettet)

Har du din opgave et sted som jeg kunne se hvad i have besvaret ? 


Skriv et svar til: Den sociale arv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.