Almen studieforberedelse (AT)

Metoder i dansk og biologi

21. maj 2008 af The Libra (Slettet)
Jeg syntes folk snakker så meget om at man skal kunne snakke i det uendelige om metoder, jeg syntes bare ikke jeg kan finde på mere i de to fag jeg har valgt er der nogle der kan komme i tanke om flere.

Jeg har valgt det overordnede emne kloning, etik og moral og har i dansk analyseret og fortolket en film, plus set på det etiske og moralske omkring kloning.

I biologi har jeg kun læst mig frem til kloningsmetoderne og har ikke kunne udføre nogle forsøg..?

Hvordan kan man sige at man ikke ville kunne undværre det ene fag hvis man skulle undersøge kloning..?

Hvilke metoder kunne jeg have haft med hvis jeg havde valgt samfundsvidenskab

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2008 af Malle05 (Slettet)

Altså mht. det sidste, kunne du vha. samf have lavet en kvantitativ/kvalitativ undersøgelse om, hvordan folks holdning til det etiske i kloning egentlig er.

I forhold til om du kan undvære et af de to fag, kan du sige at kloning ikke kan besvares udelukkende vha. biologi, da du ud fra dette kun får teknikken bag kloning, hvorimod du fra dansk får det etiske aspekt med, der gør at kloning får en helt anden side.

Jeg har selv skrevet om kloning/gensplejsning i biologi og engelsk, og engelsk og dansk er jo det samme fag kan man sige, så hvis du vil have det jeg sagde til eksamen kan du maile til mig. Var oppe idag og fik 10 :)

mvh Malene

[email protected]

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2008 af Malle05 (Slettet)

Mht. metoder har du ikke brugt den naturvidenskabelige, men du har påvist en teknik, som andre har gennemprøvet mange gange, og derfor er en teori, hvis man kan sige det.

I dansk har du vel angiveligt brugt den hermeneutiske spiral, til at fortolke filmen med, og her kan du jo så påvise hvordan du har brugt metoden.

Skriv et svar til: Metoder i dansk og biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.