Fysik

Fysik i AT

25. februar 2009 af Mahia18 (Slettet)

Hej

Jeg skriver AT i dansk og fysik om "Rejsen til månen" og skal finde ud af om de metoder JV bruger for at komme til månen kan lade sig gøre, hvilket jeg ikke lige tror, men er der nogen som har en ide om hvordan man måske kan bevise det vha formler?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

Problemet med metoden er at det vil kræve så stor en acceleration af projektilet at stemningen i projektilet vil blive ret trykket.


Svar #2
25. februar 2009 af Mahia18 (Slettet)

oki hvordan kan det regnes ud:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af peter lind

Du skal først have fat i den nødvendige hastighed for at undvige jorden. Her kommer du nok til at se bort fra luftmodstanden(meget tvivlsom at det er tilladeligt; men regningerne bliver ellers for kompliceret) samt tiltrækningskraften fra månen(rimeligt). Derefter skal du have fat i kanonrørets længde l. Det er mange år siden jeg har læst den, så jeg ved ikke om det er opgivet. Derefter antager du at bevægelsen i kanonrøret sker med konstant acceleration. Så kan du beregne hvor stor accelerationen skal være for at projektilet opnår undvigelseshastigheden og sammenligne den med hvad astronauterne kan tåle.  Hvis du ikke har længden kan du i stedet beregne hvor langt kanonrøret skal være.


Svar #4
25. februar 2009 af Mahia18 (Slettet)

oki mange tak:)


Svar #5
26. februar 2009 af Mahia18 (Slettet)

jeg er lidt usikker på hvilken formel jeg skal bruge til det, da jeg ik rigtig kan få det til at passe og hvordan skal tallene sættes ind?:S


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2009 af peter lind

Frigørelseshastighed fås ve energibevarelse. Hvis projektilet lige akkurar kan frigøre sig fra jordens tyngdefelt, skal totalenergien i det uendelig fjerne være 0.

kanonen a*længde =½v2


Svar #7
26. februar 2009 af Mahia18 (Slettet)

oki tak, prøver li


Skriv et svar til: Fysik i AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.