Almen studieforberedelse (AT)

Metoder i NG og samfundsfag

16. maj 2009 af steensberg (Slettet)

 Hej,

Jeg skal op til AT-eksamen på onsdag i næste uge, og sidder og er igang med at læse op på metoder til de to fag. Derfor ville jeg høre om der var nogle der gad hjælpe mig med at kategoriserer hvilke metoder jeg har brugt mig af. Sådan at jeg er sikker. 

Jeg har fagkombinationen NG og Samfundsfag, med emnet turisme, hvor jeg har forsøgt at svare på en hypotese der lød at "den øgede turisme er en vestlig udnyttelse af ulandene". Dertil stillede jeg to hjælpehypoteser:

 - at turismen er steget (verificeret gennem kvantitativ undersøgelse)

 - at turisme ødelægger miljøet, naturen og samfundet de steder hvor man rejser hen. - Jeg har her brugt fx GIS-metoden i NG, og kigget på koralrev. Men også taget oplysninger fra artikler. Så hvilken metode bruger jeg når jeg har fået oplysninger om fx forurening i artikler?

 - som diskussion satte jeg en teori overfor den som min hypotese byggede på, og vurderede de to. Så hvilken metode bruger man når man diskutterer fx to teorier? og kan man overhovedet kalde det en metode?

Med Venlig Hilsen,
Morten Steensberg
 


Svar #1
19. maj 2009 af steensberg (Slettet)

 Er det slet ingen som kan hjælpe mig? Skal op imorgen, og ville være virkelig rart at høre nogle der muligvis har været oppe.


Skriv et svar til: Metoder i NG og samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.