Fysik

Fysik er ret meget i tvivl sidste opgave

11. oktober 2009 af KasiKasu (Slettet)

En plexiglasplade ligger i et kar med væske.

En lysstråle sendes gennem væsken og ind i plexiglasset.

Plexsiglas har enheden 1,47.

Indfaldsvinklen ved overgangen fra væske til plexiglas er 40 grader.

Brydningsvinklen i plexiglasset er 35, 9 grader.

Bestem hvilken væske der er i karet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af Jerslev

#0: Du kan bruge oplysningerne til at finde brydningsindexet for væsken.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
11. oktober 2009 af KasiKasu (Slettet)

ja i know men jeg ved ikke hvordan???

D=


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2009 af Jerslev

#2: Brug Snells lov.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
11. oktober 2009 af KasiKasu (Slettet)

har regnet lidt på det med snells lov og det gav ikke nogen mening at all

ikke for at være besværlig


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2009 af Jerslev

#4: Prøv at opskrive dine beregninger her.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af mathon

n1·sin(φ1) = n2·sin(φ2)

sin(φ1)/sin(φ2) = n2/n1 = n1,2  når lysstråleretningen er fra stof1 til stof2

eller skrevet

sin(i)/sin(b) = nplexi/nvæske

sin(b)/sin(i) = nvæske/nplexi

nvæske = sin(b)/sin(i)·nplexi = sin(35,9°)/sin(40°)·1,47 ≈ 1,34


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2009 af mathon

...kunne være ethanol


Skriv et svar til: Fysik er ret meget i tvivl sidste opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.