Kemi

Hvor mange L Co2 der teoretisk kan produceres?

15. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Indsæt massen af natron og beregn derefter stofmængden. beregn de øvrige stoffers stofmængder og beregn reaktionsprodukternes teoretiske masser. Beregn desuden, hvor mange L CO2 der teoretisk kan produceres (volumen) ???

Jeg skulle lave mængdeberegninger på 4 reaktionsmuligheder (sønderdeling af natron) og de mængdeberegninger har jeg lavet  (tog sin tid), men forstår ikke det sidste spg: Beregn desuden, hvor mange L CO2 der teoretisk kan produceres (volumen) ??? hvordan kan jeg regne den ud, når jeg ikke har opgivet nogen temp? da jeg nemlig tænkte på at bruge idealgasloven : p * V= n * R * T , og så isolere V, men har ingen temp opgivet?

håber nogen kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af mathon

brug 20C og 1,01325·105 Pa


Svar #2
15. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

altså skal jeg bruge 20 C som celsius? dvs temp? og er 1,01325*10^5 det samme som 1,013 bar? er det fordi jeg så regner 1 mol gas udaf co2 ? eller? vil gerne lige vide hvorfor jeg skal bruge det :)


Svar #3
15. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

og skal jeg stadig indsætte i idealgasformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2009 af mathon

1,01325*105 Pa = 1,01325 bar


Svar #5
15. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Vil det så sige, at hvis Co2's stofmængde (mol) er 0,0178 mol, så vil det hedde: V = n*R*T/P  dvs V = 0,0178 mol * 0,0831 L*bar/ mol * k * (20 C + 273 k) / 1,01325 bar???


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2009 af mathon

V = n·(0,083145 L·bar/(mol·K))·((273,15+20) K)/(1,01325 bar)

V = n·(24,0552 L/mol)


Skriv et svar til: Hvor mange L Co2 der teoretisk kan produceres?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.