Fysik

Mekanik - Fysik

15. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Et IC3-tog køre strækningen mellem Odense og Nyborg.

Afstanden mellme de to byer er 29 km. Kørelsen kan inddeles i tre faser. Først accelererer toget konstant i 2 minutter med accelerationen 1,0 km/min^2. Derefter fortsætter toget med den opnåede fart i 12 min. Til sidst bremser toget med konstant acceleration.

HVad er den højeste fart toget opnår?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af Jerslev

 #0: Den anden fase er ved konstant fart, så den højeste hastighed er blot den opnået efter de 2 minutter.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
15. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Men hvordan er det nu lige man regner det ud, kan du hjælpe mig med det? :S Er ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af Jerslev

 #2: Brug formlerne for konstant acceleration.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

120 km/h


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

vmax = (1000 m)/(3600 sek) * 120 sek = 33 1/3 m/s = 120 km/h


Svar #6
15. november 2009 af Sweppers (Slettet)

Ok tak.

Hvis jeg så kender hastigheden og skal finde accelerationen under opbremsningen kan jeg så bruge: S=½a(delta t)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så bruger du v = a*t <=> a = v/t, der er ikke noget delta t, den accelerer i et vist tidsrum t


Skriv et svar til: Mekanik - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.