Fysik

fysik opgave

07. april 2010 af mamamim (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej.

jeg sidder med en opgave i fysik der lyder således:

En natriumlampe udsender gult lys med frekvensen 5,09 * 10^14 Hz.

Hvor stor er natriumlysets bølgelængde i luft?

hvad for en formel skal man benytte?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug f•λ = c , hvor f er frekvensen, λ er bølgelængden, og c er lyshastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Brug λ=c/f, c er lysets hastighed (i km pr. sekund for eksempel) og frekvensen i kilohertz, så får du bølgelængden i km.


Svar #3
07. april 2010 af mamamim (Slettet)

 nu er jeg forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Nu er der tale om synligt lys, så det er nok mest naturligt at indsætte frekvensen som den er i Hz, lyshastigheden i SI enheder m/s, og så udtrykke bølgelængden i m eller nm (nano-meter).

c = 2,9979•108 m/s

f = 5,09•1014 Hz

λ = c/f ≈ 6•10-7 m = 600 nm


Svar #5
07. april 2010 af mamamim (Slettet)

 hvad er så lysets hastighed? er det så 30.000 km/s?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja ok, det er nok for voldsomt, men det var også nærmest et forsøg på at få spørgeren til selv at finde de bedste størrelser


Svar #7
07. april 2010 af mamamim (Slettet)

 okay tak for hjælpen men jeg har lige en opgave mere.

den lyder således:

Da amerikanerne første gang landede på månen, anbragte de et spejl på dens overflade. Ved at sende laserlys op mos spejlet og opfange det reflekterede lys, kunne man bestemme afstanden til månen med en nøjagtighed på 15 cm.

Det varede en bestemt dag 2,55 sekunder, inden laserlyset kom retur fra månen.

Hvor stor var afstanden til månen den pågældende dag?


Skriv et svar til: fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.