Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp til mundtlig dansk 9kl. emne: avisen

05. juni 2010 af Terrago (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har trukket avisen som emne i mundtlig dansk. Jeg har fundet en artikel og en anden jeg kan perspektivere til.

Jeg skal have analyseret artiklen, nogen forslag til hvad jeg skal fremhæve?  -og ellers andet jeg kan tale om?

link til hovedartikel: http://ekstrabladet.dk/112/article1339823.ece

Tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af frktrold (Slettet)

du skal kunne begreberne som brød tekst, under rubrik, over rubrik osv.

ellers er perspektiveringen såen set det vigtigste hvis du kan alle begreber og kan fortælle om hvilken slags artikel det er, om den er informativ, sladder osv..


Svar #2
05. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med perspektiveringen, bare skrive en hel masse som jeg kan gå i dybden med....??


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2010 af frktrold (Slettet)

det burde du jo ha lært for lææænge siden.

hvis en artikel handler om vold fx og den anden artikel handler om et overfald eller lignede, kan du perspektivere der.

handler den om klima og du fx har haft noget lignede kan du refere til det :) kend dit stof i dansk, noveller osv. så skal det nok gå rigtig godt :)


Svar #4
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Har lært om det, har bare aldrig været til nogen form for mundtlig dansk prøve før og ved ikke hvordan det er, så er rimelig nervøs for jeg siger nogle forkerte ting som måske så resulterer i 02....


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. juni 2010 af frktrold (Slettet)

jamen øv dig med en ven.. lav en "pre"eksamen :) så du lære at få det ud og formuleret korrekt.

men hvis du har samme analyse model som jeg havde i 9. klasse, kan det næsten ikke gå galt. jeg fik 10 for en avis artikel :) Det er slet ikke så svært.. :)


Svar #6
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Jeg  har jo lavet en synopse som jeg skriver nedenunder, men hvor længe skal jeg egentlig tale? -og er der ikk nogen som kan hjælpe lidt på nogle af de overskrifter i min synopse, hvad jeg sige om dem?

Synopse overskrifter/ disposition:

ANALYSE:

- hvad er budskabet?

- hvad er hensigten med artiklen?

- komposition

- sproget og sproglige virkemidler

PERSPEKTIVERING:

- Jeg perspektiverer til den anden artikel.

VURDERING:

- min vurdering af teksten (SPECIELT DENNE VIL JEG GERNE HAVE HJÆLP TIL)

Det var bare lige noget af synopsen, den virkelige er 100 gange bedre, gad bare ikke at skrive alting.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juni 2010 af frktrold (Slettet)

budskab = hvad handler artiklen om.

hensigt = hvorfor mener du den er blevet skrevet.

komposition = opstilling af artiklen

sprog = formelt, slang osv.

perspektivering = :)

Vurdering er din holdning til tingene der er blevet skrevet.. om du fandt artike kedelig, tung osv bare sørg for at argumenter hvorfor.


Svar #8
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Okay tak for hjælpen, har ændret lidt og sådan nu, så må vi se hvordan det går når jeg skal op i det imorgen...


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2010 af frktrold (Slettet)

jeg krydser fingre for dig :)


Svar #10
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Okay, tak... Skal nok lige skrive karakteren


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2010 af Lynd (Slettet)

Nogen der ved om man må have talepapir - udover dispositionen - med til FSA mundtlig dansk prøveform B? :S


Svar #12
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Prøveform B?  Den prøve hvor du har trukket emne to uger før eller sådan og er forberedt, der må du godt have notater med, ved ikke lige med den anden....


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. juni 2010 af Lynd (Slettet)

Okay, tak! 10 minutter på rygraden kan godt blive svære, hvis man bliver nervøs.


Svar #14
06. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Ja er bange for at jeg ikke ved hvad jeg skal sige og står og skal kigge i notater og sådan, det trækker nok en del ned ;(


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. juni 2010 af frktrold (Slettet)

Sig det til spejlet :)


Svar #16
07. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Fik 02 med den begrundelse at jeg ikke kendte nok til den artikel jeg perspektiverede til, skulle åbenbart kende alt om forfatteren (Som åbenbart var berømt, Peter Sabroe) vidste intet om dette, havde heller ikke fået at vide at jeg skulle gå så meget i dybden når det bare var en artikel jeg perspektiverede til... Og så også fordi censoren var retarderet, men det kunne hun jo ikke gøre ved...


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. juni 2010 af frktrold (Slettet)

Årh, det er jeg ked af at høre.. der er bare nogle censor der skulle ha en kugle for panden. det lyder meget mærligt man skal kende til forfatteren i en avis artikel.. :S har jeg adlrig hørt om før. det er noget man evt skal ved en novelle.


Svar #18
07. juni 2010 af Terrago (Slettet)

Ja men det var åbenbart fordi han var blevet berømt, synes bare at det lyder som en mærkelig grund til at give 02... Hvis jeg havde fået 4 så var det en anden sag, men 02 er fandme noget af det laveste man kan få... Mange af de andre som var oppe siger også at censoren var irriterende og sådan.. Men fuck censoren, skal alligevel i tiende ;)


Skriv et svar til: Hjælp til mundtlig dansk 9kl. emne: avisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.