Kemi

HJÆLP - kerne og atom

29. august 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer (; er der nogle som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål..
1.12 .. En typisk atom har en diamter på ca 10^-10m, mens atomkernen har en diameter på ca. 10^-14 m. Forestil dig at atomet forstørres så kernen bliver 1 cm i diameter dvs på størrelse med en ært. Hvor stort bliver hele atomet ved denne forstørrelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af JKaram (Slettet)

Denne tråd er lige blevet oprettet.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af marmar (Slettet)

Mit gæt, bliver atomet så ikke 4 cm i diameter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af JKaram (Slettet)

Nej.

Karam


Svar #4
29. august 2010 af studerende20 (Slettet)

karam? kan du ikke forklare hvilke tal jeg skal anvende og hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af marmar (Slettet)

#3 En ide var at forklare i stedet for at give et "nej"?
 

Nej.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2010 af mathon

kernediameter  10-14 m = 10-12 cm                          multipliceret med 1012  giver 1 cm

atomdiameter   10-10 m = 10-8 cm                            multipliceret med 1012 giver 104 cm = 102 m = 100 m

    


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2010 af JKaram (Slettet)

Opgavestiller kan bare kigge i den anden tråd han/hun har oprettet, der er forklaring.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2010 af marmar (Slettet)

Det vidste jeg så ikke.


Svar #9
31. august 2010 af studerende20 (Slettet)

din forklaring var elendig karam..


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2018 af Simonsønderjyde (Slettet)

#6

kernediameter  10-14 m = 10-12 cm                          multipliceret med 1012  giver 1 cm

atomdiameter   10-10 m = 10-8 cm                            multipliceret med 1012 giver 104 cm = 102 m = 100 m

    

Kan du komme med en forklaring på, hvordan du får de tal som du gør??


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2018 af mathon

#10
                
               \begin{array} {lccccl} &\textup{Forholdstal}&&&\textup{Forholdstal}\\ \textup{kernediameter}&10^{-12}\; \textup{cm}&\textup{ganget med }10^{12}&&\textbf{{\color{Red} 1 cm}}\\ \textup{kernediameter}&10^{-8}\; \textup{cm}&\textup{ganget med }10^{12}=&10^4 \textup { cm}&\textbf{{\color{Blue} 100\textup{ m}}} \end{array}

Forholdet er stadig bevaret, når forholdstallene multipliceres med samme faktor - svarende til forlængelse af en brøk. 


Skriv et svar til: HJÆLP - kerne og atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.