Kemi

Afstemning af redox!!!!HJÆLP MIG

25. september 2010 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg skal afstemme en redoxreaktion, men lige meget hvad går det ikke op i sidste ende. håber der r en som kan hjælpe:

U3O8  +  NO3-   < = >   UO22+  +  NO2

Jeg får, at U går 2/3 op og N går 1 ned og afstemmer således:

3 U3O8   +  2 NO3-    < = >   3 UO22+ +    2 NO2

Ladningerne afstemmer jeg således, da det er i en sur opløsning:

venstre side: 2-    og højere side: 6+

8H+ +  3 U3O8 + 2 NO3- < = > 3 UO22+ + 2 NO2

Men afstemningen af H og O går ikke op!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af mathon

                                8H+ + U3O8 + 2 NO3- ---> 3 UO22+ + 2 NO2  + 4 H2O


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2010 af Phienix (Slettet)

din U3O8 danner 3 ens molekyler, UO22+. Prøv at justere efter det :)


Svar #3
25. september 2010 af richgirl (Slettet)

AHA!!! Nu forstår jeg :) WOW jeg ELSKER redox når det går op. tusind takker


Skriv et svar til: Afstemning af redox!!!!HJÆLP MIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.